Navigációs útvonal

A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni európai platform

 • 07/01/2016

  Review of recent social policy reform - Report of the Social Protection Committee (2015)

  The 2015 Report of the Social Protection Committee takes stock of recent social policy reforms in the EU. The report sheds light on the key challenges facing EU policymakers in the areas of social inclusion, poverty reduction, Roma inclusion, pensions, health care and long-term care needs, and analyses the reforms introduced to overcome them. It stresses the need for an integrated approach of social protection, covering a citizen’s entire life course, from childbirth and related care through to education, training and employment, family and social life and finally retirement.

  This publication is available only in electronic version in English.

 • 12/08/2011

  A szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai platformja A szociális és területi kohézió európai keretrendszere

  Az EU a gazdasági növekedés helyreállítását, valamint több és jobb munkahely biztosítását határozta meg a szegénység elleni küzdelem legfontosabb tényezőiként. E cél elérésének elősegítése érdekében az Európai Bizottság a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem eszközéül egy európai platform létrehozását javasolja. Ez a közlemény meghatározza a szegénységgel és kirekesztéssel járó kihívásokat, és felvázolja, hogy a különböző politikák hogyan járulnak hozzá a szegénység visszaszorításához és a társadalmi befogadás növeléséhez. Meghatároz továbbá számos kapcsolódó intézkedést, valamint bemutatja a platform felépítését és tartalmát is. Ez a kiadvány nyomtatott változatban elérhető az EU összes hivatalos nyelvén.

 • 28/07/2011

  Az E urópa 2020 stratégia szociális dimenziója : A szociális védelemmel foglalkozó bizottság jelentése (2011) - Összefoglaló

  A szociális védelemmel foglalkozó bizottság (Social Protection Committee), amely a tagállamok és az Európai Bizottság szakpolitikai fóruma, elkészítette 2011. évi jelentését az Európa 2020 stratégia szociális dimenziójáról. Ez a tájékoztató összefoglalja a jelentést, bemutatja a szociális védelemmel foglalkozó bizottság munkáját, ismerteti az EU szegénységgel és társadalmi kirekesztettséggel kapcsolatos célkitűzéseit, és elemzi az ezen a téren fennálló helyzetet, illetve tendenciákat. Megvizsgálja továbbá a szegénység csökkentésére és megelőzésére irányuló szakpolitikákat, valamint felvázolja a szociális védelemmel foglalkozó bizottság által elfogadott legfőbb üzeneteket. A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelemre irányuló egyes nemzeti programok és uniós eszközök részletes ismertetését is tartalmazza. Ez a kiadvány nyomtatott változatban elérhető az EU összes hivatalos nyelvén.

 • 08/07/2011

  European Year for Combating Poverty and Social Exclusion - Springboard into the future

  What defines poverty? The EU-level policy standard is that people are at risk of poverty if they have an income of 60 % or less than the national median household income. Poverty means a daily struggle to buy food and clothes. It means living in substandard housing or not even having a roof over one’s head.