Pojdi na navigacijsko pot ter preskoči orodja in izbiro jezika

Mikrofinančni instrument Progress

 • 05/05/2015

  Interim evaluation of the European progress microfinance facility

  The evaluation serves as an interim evaluation of the European Progress Microfinance Facility, which aims to increase access to finance for microentrepreneurs, including the self-employed. It has a particular focus on, but is not restricted to, groups with limited access to the conventional credit market, such as female entrepreneurs, young entrepreneurs, entrepreneurs belonging to a minority group, entrepreneurs with a disability, etc.

  This publication is available only in electronic format in EN.

 • 05/12/2013

  EaSI - Nov krovni program EU za zaposlovanje in socialno politiko

  EaSI, nov vseevropski program za zaposlovanje in socialno politiko bo pomagal EU pri oblikovanju bolj usklajene politike, spodbujal poklicno mobilnost in zagotovil usmerjeno mikrofinanciranje za ranljivejše skupine. Z združitvijo programov Progress, EURES in mikrofinančnega instrumenta Progress v en sam krovni program EaSI bo zagotovljena podpora učinkovitejšemu ustvarjanju novih delovnih mest in trajnostne rasti s poudarkom na socialnih inovacijah. Izvedite, kako.

  Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.

 • 17/07/2012

  Mikrofinančni instrument Progress - Portreti podjetnikov

  Cilj evropskega mikrofinančnega instrumenta Progress, ki je bil uveden leta 2010, je povečati dostop do mikrofinančnih sredstev po vsej Evropi. Mikrofinančni instrument je ključno orodje za spodbujanje rasti, saj pomaga uresničiti podjetniške cilje tistim, ki sicer za to morda ne bi imeli priložnosti. Brošura o mikrofinančnem instrumentu Progress nudi pregled načinov, s katerimi ta pobuda podpira zaposlovanje in socialno vključenost v Evropi, ter podrobno opisuje, kako zaprositi za mikroposojilo. Predstavlja tudi zgodbe podjetnikov iz vse Evrope, ki so že izkoristili ugodnosti mikrofinančnega instrumenta Progress. Brošura je na voljo v tiskani obliki v 22 uradnih jezikih EU in v elektronski obliki v irščini.

 • 25/07/2011

  Mikrofinančni instrument Progress - Ustvarjanje priložnosti

  Evropski mikrofinančni instrument Progress (Progress Microfinance) je pobuda EU, katere cilj je osebam, ki želijo ustanoviti ali razvijati svoje malo podjetje, olajšati dostop do kredita. Ta pobuda spodbuja zaposlovanje in socialno vključenost prek podjetništva in samozaposlovanja v Evropi ter je tesno povezana z obstoječimi instrumenti za podporo mikrofinanc v Evropski uniji. Brošura o mikrofinančnem instrumentu Progress prinaša kratek pregled mikrofinančnega instrumenta, informacije o tem, komu lahko koristi in kako se prijaviti nanj. Ta brošura je na voljo v tiskani obliki v vseh uradnih jezikih EU.