Ga direct naar het kruimelpad en sla tools en taalkeuzemenu over

De Progress-microfinancieringsfaciliteit

 • 05/05/2015

  Interim evaluation of the European progress microfinance facility

  The evaluation serves as an interim evaluation of the European Progress Microfinance Facility, which aims to increase access to finance for microentrepreneurs, including the self-employed. It has a particular focus on, but is not restricted to, groups with limited access to the conventional credit market, such as female entrepreneurs, young entrepreneurs, entrepreneurs belonging to a minority group, entrepreneurs with a disability, etc.

  This publication is available only in electronic format in EN.

 • 05/12/2013

  EaSI - Nieuw overkoepelend EU‑programma voor werkgelegenheid en sociale innovatie

  EaSI, het nieuwe pan‑Europese programma voor werkgelegenheid en sociaal beleid, zal de EU helpen tot een samenhangender beleid te komen, de beroepsmobiliteit te bevorderen en een gerichte microfinanciering te verstrekken aan meer kwetsbare personen. Door Progress, Eures en Progressmicrofinanciering in een overkoepelend programma samen te voegen, zal EaSI op een efficiëntere manier bijdragen tot het scheppen van nieuwe banen en een duurzame groei, omdat het accent komt te liggen op sociale innovatie. Lees meer hierover.

  Deze publicatie is beschikbaar op papier in alle officiële talen van de EU.

 • 17/07/2012

  ProgressMicrofinance - Portretten van ondernemers

  De in 2010 gelanceerde Europese Progress-microfinancieringsfaciliteit (Progress Microfinance) heeft ten doel de toegang tot microfinanciering in heel Europa te vergroten. Microfinanciering is een essentieel middel om groei te stimuleren en om mensen een kans te geven — die ze anders niet zouden krijgen — om hun ondernemersambities waar te maken. De brochure over Progress Microfinance licht toe op welke verschillende manieren dit initiatief werkgelegenheid en sociale insluiting in Europa bevordert en hoe men een microlening kan aanvragen. Er zijn portretten in opgenomen van ondernemers uit heel Europa die al hun voordeel hebben gehaald uit Progress Microfinance. De brochure is op papier beschikbaar in 22 officiële EU-talen en in elektronisch formaat in het Iers.

 • 25/07/2011

  Progress Microfinance - Creëren van kansen

  De Europese Progress-microfinancieringsfaciliteit (Progress Microfinance) is een initiatief van de EU dat in het leven werd geroepen om mensen die hun eigen kleine bedrijf willen starten of uitbouwen gemakkelijker toegang te bieden tot krediet. Dit initiatief bevordert werkgelegenheid en sociale inclusie via ondernemerschap en zelfstandig werk in Europa en wordt nauw gecoördineerd met bestaande instrumenten om microfinanciering in de Europese Unie te ondersteunen. De Progress Microfinance-folder geeft een kort overzicht van wat het microfinancieringsinstrument is, wie er voordeel uit kan halen en hoe een aanvraag kan worden ingediend. Deze folder is in gedrukt formaat beschikbaar in alle officiële EU-talen.