Pojdi na navigacijsko pot ter preskoči orodja in izbiro jezika

Katalog publikacij

Želeli bi vas opozoriti, da so nekatere publikacije na voljo samo v angleškem, francoskem in nemškem jeziku.

04/08/2014

Tvoja prva zaposlitev EURES - vodič  (04/08/2014)

Catalog N. : KE-01-13-882-SL-N

Tvoja prva zaposlitev EURES je pobuda, ki jo financira EU, za:
• pomoč mladim Evropejcem pri iskanju zaposlitve, vajeništva ali pripravništva v drugi državi EU,
• pomoč MSP in drugim delodajalcem pri dostopu do obsežnejše baze talentov.

Praktični vodnik, ki zajema:
• zahteve za upravičenost in nasvete, kako se prijaviti,
• informacije o tem, kako dobiti finančno podporo,
• nasvete, kje najti dodatne informacije.

Začni iskati „Tvojo prvo zaposlitev EURES“ že danes!

Ta publikacija je na voljo v elektronski obliki v vseh uradnih jezikih EU.

05/12/2013

EaSI - Nov krovni program EU za zaposlovanje in socialno politiko  (05/12/2013)

Catalog N. : KE-03-13-702-SL-C

EaSI, nov vseevropski program za zaposlovanje in socialno politiko bo pomagal EU pri oblikovanju bolj usklajene politike, spodbujal poklicno mobilnost in zagotovil usmerjeno mikrofinanciranje za ranljivejše skupine. Z združitvijo programov Progress, EURES in mikrofinančnega instrumenta Progress v en sam krovni program EaSI bo zagotovljena podpora učinkovitejšemu ustvarjanju novih delovnih mest in trajnostne rasti s poudarkom na socialnih inovacijah. Izvedite, kako.

Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.

02/08/2013

READY TO MAKE THE MOVE? What you need to know about living and working abroad – and so much more. Update  (02/08/2013)

Catalog N. : KE-32-12-898-EN-N

This booklet is designed for anyone who is thinking of moving to live and work abroad – or else commuting daily to work in a neighbouring country, as a cross-border worker. It includes tips on looking for and applying for work in each European Union Member State, plus Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland. All these countries have an agreement to allow each other's citizens to travel and work in any of the other countries. This publication is available in printed format and as eBook in all EU official languages as well as in Icelandic and Norwegian.

To see other languages, clic here

02/08/2013

PRIPRAVLJENI NA SELITEV? Kaj morate vedeti o življenju in delu v tujini – in še veliko vec  (02/08/2013)

Catalog N. : KE-30-12-898-SL-C

Ta knjižica je namenjena vsem, ki razmišljajo o selitvi v tujino, da bi tam živeli in delali, ali da bi se kot cezmejni delavci vsak dan vozili na delo v sosednjo državo. Vkljucuje nasvete o iskanju zaposlitve in prijavljanju na delovno mesto v posameznih državah clanicah Evropske unije ter na Islandiji, v Lihtenštajnu, na Norveškem in v Švici. Vse te države so sklenile sporazum, v skladu s katerim lahko njihovi državljani potujejo in delajo v vseh drugih državah. Publikacija je v tiskani obliki in kot e-knjiga na voljo v vseh uradnih jezikih EU ter islandšcini in norvešcini.

24/07/2013

Zaposlovanje v Evropi - vodnik za delodajalce  (24/07/2013)

Catalog N. : KE-32-12-217-SL-C

Približno 3 % Evropejcev živijo in delajo v državi članici, ki ni njihova domovina. V podjetje prinesejo različne spretnosti in znanja ter nove poglede, delodajalcem pa omogočajo, da iz širšega kroga kandidatov izberejo najprimernejše delavce V tem vodniku boste spoznali postopke, ki jih je treba upoštevati pri zaposlovanju delavcev iz tujine. Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije ter v islandščini in norveščini.

24/07/2013

Iskanje zaposlitve v Evropi - vodnik za iskalce zaposlitve  (24/07/2013)

Catalog N. : KE-30-12-897-SL-C

Življenje in delo v drugi državi sta vznemirljiva možnost za Evropejce vseh starosti. Dejansko vse več ljudi spoznava prednosti pridobivanja delovnih izkušenj v drugi evropski državi. Kljub temu v državi članici, ki ni njihova domovina, še vedno živijo in delajo le 3 % Evropejcev. Pa vendar lahko tudi s kratkotrajnim delom v tujini precej izboljšate svoje znanje in spretnosti ter si povečate možnosti za boljšo zaposlitev v domovini. Ta vodnik vam bo predstavil možnosti, da najdejo delo v tujini in vas vodi skozi potrebne korake. Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije ter v islandščini in norveščini.

07/12/2012

European Vacancy and Recruitment Report 2012 + Annex  (07/12/2012)

Catalog N. : KE-30-12-983-EN-N

The European Vacancy and Recruitment Report is the first of a set of biennial reports to be launched by the European Commission as part of the EU Skills Panorama. The report focuses on changes in the demand for labour, including analyses of contractual arrangements, sector demand, occupation demand, growing occupations, difficult to fill vacancies (bottleneck occupations), skills requirements and the market shares of public employment services and temporary work agencies. The report shows that top bottleneck occupations all over Europe are in health, ICT, engineering, sales and finance. This publication is available in electronic format in English only.

Naroči v knjigarni [EU Bookshop] Naroči v knjigarniEU bookshop

pdf Prenesi PDF

English

Št. prenosov:5496

Sorodne publikacije

13/02/2012

Tvoja prva zaposlitev EURES  (13/02/2012)

Catalog N. : KE-30-11-253-SL-C

Tvoja prva zaposlitev EURES je nov program mobilnosti, ki mladim ne glede na kvalifikacije pomaga pri iskanju dela, delodajalcem pa pomaga najti mlade delavce. V tej brošuri bodo mladi iskalci zaposlitve in delodajalci našli informacije o prednostih in podpori, ki jo lahko dobijo v okviru tega programa. Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.

24/01/2011

Kdaj lahko začnete ? Praktični vodnik za zaposlovanje v Evropi  (24/01/2011)

Catalog N. : KE-31-10-899-SL-C

Evropski trg dela se bo v prihodnjih letih znašel pred številnimi izzivi. Da bi se delodajalci dobro pripravili na spremembe, bodo morda morali delavce z ustrezno kombinacijo znanj in spretnosti ter usposobljenosti iskati po vsej Evropi. Namen te publikacije je delodajalcem z vseh področij in vseh velikosti zagotoviti praktična navodila za zaposlovanje z različnih evropskih držav. Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.

    Povej naprej

  • Twit it Facebook Povej naprej: Google+