Navigációs útvonal

Kérelmek

Az EGAA forrásaiból finanszírozott támogatások iránti kérelmek aktuális státuszáról keresőszó begépelése és/vagy egy vagy több előre meghatározott keresési feltétel kiválasztása révén indított keresés segítségével lehet tájékozódni.

Lépések

1. Ha:

  • valamelyik tagállam tudomást szerez arról, hogy a globalizáció vagy a gazdasági válság következtében tömeges létszámleépítésre kerül sor, és
  • azt követően, hogy a munkaadó és a munkavállalók képviselői közös megegyezéssel szociális tervet fogadnak el,

az érintett munkavállalók megsegítése céljából cselekvési terv kidolgozására kerül sor az adott tagállam EGAA-kapcsolattartóinak segítségével.

2. A tervet a tagállam benyújthatja az Európai Unióhoz abból a célból, hogy társfinanszírozást kérelmezzen az EGAA forrásaiból.

3. Az Európai Bizottság megvizsgálja a tervet, és amennyiben megfelelőnek találja, jóváhagyásra továbbítja azt az EU költségvetési hatóságaihoz (azaz a Tanácshoz és az Európai Parlamenthez).

4. Ha a Tanács és a Parlament jóváhagyja a javaslatot, az EU a cselekvési tervben felvázolt intézkedések költségeinek akár 60%-át is folyósíthatja a tagállam számára.

image

2. cikk a) pont: vállalkozás, illetve beszállítói vagy termékeit továbbfeldolgozó termelők.

2. cikk b) pont: ágazat egy régióban vagy két egymással határos régióban.

2. cikk c) pont: kisméretű munkaerőpiacok vagy kivételes esetek, ha a 2. cikk a) és a b) pontjában meghatározott feltételek nem teljesülnek maradéktalanul.