Navigációs útvonal

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya

Mi az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

Egy olyan ingyenes kártya, amelynek révén ideiglenes tartózkodása során Ön az EU bármelyik 28 tagállamában, valamint Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban igénybe veheti az állami egészségügyi ellátást, amennyiben arra orvosi szempontból szüksége van, ugyanolyan feltételekkel és költségek megfizetésével (bizonyos országokban ingyenesen), mint az adott országban biztosítással rendelkező személyek.

A kártyákat az Ön nemzeti egészségbiztosítási szolgáltatója bocsátja ki.

Fontos! – az Európai Egészségbiztosítási Kártya:

  • nem helyettesíti az utazásbiztosítást. Nem jogosít magánfinanszírozású egészségügyi ellátás igénybevételére, és segítségével nem fedezhetők az olyan költségek, mint pl. visszaútra szóló repülőjegy, vagy az ellopott/elveszített vagyontárgyak értéke.
  • nem fedezi az Ön költségeit, ha kifejezetten olyan céllal utazik, hogy orvosi kezelést vegyen igénybe,
  • nem garantál ingyenes szolgáltatásokat. Miután az egyes országok egészségügyi rendszere más és más, ezért előfordulhat, hogy azok a szolgáltatások, amelyekért hazájában nem számolnak fel pénzt, egy másik országban nem ingyenesek.

Figyelem! Ha szokásos tartózkodási helyét elhagyva más országba költözik, ne az Európai Egészségbiztosítási Kártyával vegye igénybe az orvosi ellátást, hanem jelentkezzen be új lakhelye egészségügyi ellátórendszerébe az S1 nyomtatvány kitöltésével.


Töltse le az alkalmazást okostelefonjára!

Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store
Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store

Útmutató az Európai Egészségbiztosítási Kártya használatáról a 28 EU tagállamban, valamint Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban. Általános információkat tartalmaz a kártyáról, a vészhelyzetben hívható telefonszámokról, a biztosítás által fedezett kezelésekről és költségekről, a költségvisszaigénylés módjáról, a kártyalejáratra emlékeztető funkcióról, valamint arról, hogy kivel kell kapcsolatba lépni a kártya elvesztése esetén. Ezek az információk az okostelefon offline üzemmódjában is elérhetők. Az alkalmazás 25 nyelven érhető el, és a nyelvek közötti váltás nagyon egyszerű.
Figyelem!

  • Az alkalmazás műszaki, jogi és adatvédelmi okokból NEM helyettesíti a kártyát. A kártyát nem lehet az alkalmazással létrehozni vagy letölteni a használat érdekében.
  • A kártya NEM helyettesíti az utasbiztosítást.
  • Az Európai Bizottság NEM felel a kártya kibocsátásáért. A kártyát az adott ország egészségbiztosítója adja ki ingyenesen.
  • Az alkalmazás első használatakor bizonyos adatokat le kell tölteni (kb. 25 MB). Ennek számlázása az Ön internetkapcsolatától függ. Javasoljuk, hogy minden adatot töltsön le a külföldi utazás megkezdése előtt.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya

Ez az információ nem áll rendelkezésre a kívánt nyelven. Kérjük, válasszon másik nyelvet!

 de  en  fr

Nyelvpolitikánk

Honlapunk az EUROPA portálra vonatkozó általános nyelvi iránymutatásokat követi. Arra törekszünk, hogy minél több információt közöljünk 24 európai uniós nyelven. A korlátozott fordítási kapacitások miatt azonban az időérzékeny információk csak angolul, franciául és németül elérhetők.

A jogszabályok és a hivatalos okmányok az Unió összes hivatalos nyelvén olvashatók az Európai Bizottság EUR-Lex jogtárában.