Navigacijski put

Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Što je Europska kartica zdravstvenog osiguranja?

Besplatna kartica koja Vam omogućuje se da tijekom privremenog boravka u bilo kojoj od 28 država članica EU-a, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj koristite medicinskim nužnim zdravstvenim uslugama kod ugovornih pružatelja zdravstvenih usluga prema istim uvjetima i po istoj cijeni (besplatno u nekim zemljama) kakvu imaju osobe osigurane u toj zemlji.

Kartice izdaje Vaš nacionalni zavod za zdravstveno osiguranje.

Važno – Europska kartica zdravstvenog osiguranja:

  • nije alternativa putnom osiguranju. Ne pokriva nikakve troškove privatne zdravstvene zaštite ili troškove poput zračnog prijevoza u domovinu ili izgubljenog/ukradenog vlasništva,
  • ne pokriva Vaše troškove ako putujete s isključivim ciljem da Vam se pruži medicinski tretman,
  • ne predstavlja jamstvo za besplatnu uslugu. Budući da se zdravstveni sustavi država razlikuju, u drugoj zemlji možda ćete morati platiti usluge koje su Vam kod kuće besplatne.

Napomena: kada svoje uobičajeno boravište premjestite u drugu zemlju, za zdravstvenu skrb u zemlji vašeg novog uobičajenog boravišta morate se registrirati s pomoću obrasca S1, a ne s pomoću europske kartice zdravstvenog osiguranja.


Preuzmite aplikaciju za Vaš pametni telefon

Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store
Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store

Vodič za uporabu Europske kartice zdravstvenog osiguranja u 28 članica EU-a, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj. Uključuje općenite informacije o kartici, brojeve za hitne slučajeve, obuhvaćeno liječenje i troškove, kako zatražiti naknadu te koga kontaktirati u slučaju gubitka kartice, ali i podsjetnik o isteku valjanosti kartice. Sve su te informacije dostupne i kada je vaš pametni telefon u izvanmrežnom načinu rada. Aplikacija je dostupna na 25 jezika i lako se prebacuje s jednog jezika na drugi.
Imajte na umu sljedeće:

  • Zbog tehničkih i pravnih razloga, ali i zaštite privatnosti, aplikacija NE zamjenjuje karticu. Kartica se ne može generirati ili preuzeti za uporabu.
  • EKZO NE zamjenjuje putno osiguranje.
  • Europska komisija NIJE odgovorna za izdavanje EKZO-a koje besplatno izdaje vaš nacionalni pružatelj zdravstvenog osiguranja.
  • Prilikom prve uporabe aplikacije potrebno je preuzeti neke podatke (približno 25 MB). To se naplaćuje u skladu s vašom internetskom vezom. Preporučujemo da preuzmete sve podatke prije puta u inozemstvo.

Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Informacija nije raspoloživa na odabranom jeziku. Odaberite drugi jezik.

 de  en  fr

Naša jezična politika

Na našem web-mjestu poštuju se opće jezične smjernice portala EUROPA. Pokušavamo objaviti što više informacija na 24 službena jezika EU-a. Ipak, zbog ograničenog prevoditeljskog kapaciteta i hitnosti objave određenih stavki (poput novosti), neke su informacije dostupne samo na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku.

Zakonodavstvo i ostali službeni dokumenti dostupni su na stranicama EUR-Lexa na svim jezicima EU-a.