Jos haluat suoraan navigointipolkuun, ohita sivuston työkalut ja kielivalikko

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Mikä eurooppalainen sairaanhoitokortti on?

Eurooppalainen sairaanhoitokortti (European Health Insurance Card, EHIC) on ilmainen kortti, joka oikeuttaa sinut saamaan lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa oleskellessasi tilapäisesti missä tahansa EU-maassa tai Islannissa, Liechtensteinissa, Norjassa tai Sveitsissä. Esittämällä kortin saat hoitoa samoin ehdoin ja kustannuksin kuin kyseisen maan asukkaat. Joissain maissa hoito on ilmaista.

Kortit myöntää oman maasi sairausvakuutuslaitos.

Huom.  Eurooppalainen sairaanhoitokortti

  • ei korvaa matkavakuutusta. Se ei siis kata yksityisen terveydenhuollon palveluita tai esimerkiksi paluulentoa kotimaahan tai kadonnutta tai varastettua omaisuutta.
  • ei korvaa terveydenhuoltokuluja, jos matkustat ulkomaille nimenomaisesti saamaan hoitoa.
  • ei takaa ilmaisia palveluita. Jokaisen maan terveydenhoitojärjestelmä on erilainen. Siksi palvelut, jotka saisit kotimaassasi ilmaiseksi, saattavat jossain toisessa maassa olla maksullisia.

Huom! Kun muutat toiseen maahan vakinaisesti, et voi enää käyttää entisen asuinmaasi eurooppalaista sairaanhoitokorttia. Tarvitset rekisteröitymisen yhteydessä S1-lomakkeen, jotta saat hoitoa uudessa vakinaisessa asuinmaassasi.


Lataa sovellus älypuhelimeesi

Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store
Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store

 

  • Opas eurooppalaisen sairaanhoitokortin käyttämiseen EU:n 28 jäsenvaltiossa sekä Islannissa, Liechtensteinissa, Norjassa ja Sveitsissä.
  • Oppaassa on yleistä tietoa kortista, hätänumeroista, kortin kattamista hoidoista ja kustannuksista, korvauksen hakemisesta sekä toimintaohjeet kortin katoamisen varalta.
  • Opas on saatavilla 25 kielellä, ja eri kieliversiot ovat helposti käytettävissä.

Huom.  Korttia ei voi itse luoda tai ladata käyttöä varten.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Ei hakutuloksia