Pojdi na navigacijsko pot ter preskoči orodja in izbiro jezika

Prosto gibanje – državljani EU

Želeli bi vas opozoriti, da so nekatere publikacije na voljo samo v angleškem, francoskem in nemškem jeziku.

Najnovejše

04/08/2014

Tvoja prva zaposlitev EURES - leták  (04/08/2014)

Catalog N. : KE-01-13-747-SL-C

04/08/2014

Tvoja prva zaposlitev EURES - vodič  (04/08/2014)

Catalog N. : KE-01-13-882-SL-N

Tvoja prva zaposlitev EURES je pobuda, ki jo financira EU, za:
• pomoč mladim Evropejcem pri iskanju zaposlitve, vajeništva ali pripravništva v drugi državi EU,
• pomoč MSP in drugim delodajalcem pri dostopu do obsežnejše baze talentov.

Praktični vodnik, ki zajema:
• zahteve za upravičenost in nasvete, kako se prijaviti,
• informacije o tem, kako dobiti finančno podporo,
• nasvete, kje najti dodatne informacije.

Začni iskati „Tvojo prvo zaposlitev EURES“ že danes!

Ta publikacija je na voljo v elektronski obliki v vseh uradnih jezikih EU.

05/12/2013

EaSI - Nov krovni program EU za zaposlovanje in socialno politiko  (05/12/2013)

Catalog N. : KE-03-13-702-SL-C

EaSI, nov vseevropski program za zaposlovanje in socialno politiko bo pomagal EU pri oblikovanju bolj usklajene politike, spodbujal poklicno mobilnost in zagotovil usmerjeno mikrofinanciranje za ranljivejše skupine. Z združitvijo programov Progress, EURES in mikrofinančnega instrumenta Progress v en sam krovni program EaSI bo zagotovljena podpora učinkovitejšemu ustvarjanju novih delovnih mest in trajnostne rasti s poudarkom na socialnih inovacijah. Izvedite, kako.

Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.

02/08/2013

PRIPRAVLJENI NA SELITEV? Kaj morate vedeti o življenju in delu v tujini – in še veliko vec  (02/08/2013)

Catalog N. : KE-30-12-898-SL-C

Ta knjižica je namenjena vsem, ki razmišljajo o selitvi v tujino, da bi tam živeli in delali, ali da bi se kot cezmejni delavci vsak dan vozili na delo v sosednjo državo. Vkljucuje nasvete o iskanju zaposlitve in prijavljanju na delovno mesto v posameznih državah clanicah Evropske unije ter na Islandiji, v Lihtenštajnu, na Norveškem in v Švici. Vse te države so sklenile sporazum, v skladu s katerim lahko njihovi državljani potujejo in delajo v vseh drugih državah. Publikacija je v tiskani obliki in kot e-knjiga na voljo v vseh uradnih jezikih EU ter islandšcini in norvešcini.

13/02/2012

Tvoja prva zaposlitev EURES  (13/02/2012)

Catalog N. : KE-30-11-253-SL-C

Tvoja prva zaposlitev EURES je nov program mobilnosti, ki mladim ne glede na kvalifikacije pomaga pri iskanju dela, delodajalcem pa pomaga najti mlade delavce. V tej brošuri bodo mladi iskalci zaposlitve in delodajalci našli informacije o prednostih in podpori, ki jo lahko dobijo v okviru tega programa. Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.

03/08/2011

FMW - Online Journal on free movement of workers within the European Union No 2  (03/08/2011)

Catalog N. : KE-XD-10-002-EN-N

FMW, the online Journal on free movement of workers within the European Union, is a twice-yearly publication coordinated by the network of experts on free movement of workers, through a Board of Advisors, under the supervision of the European Commission. Its aim is to develop academic interest and stimulate debate on this fundamental area of European law. In this second issue, we turn to two issues of central concern to EU workers who are using their free movement rights: the right to employment in a host Member State’s public sector for EU workers and the right to family life with family members in the host state.If you are interested in contributing to the Journal, please contact us at: empl-freemovement@ec.europa.eu. This online Journal is available in English only.

24/01/2011

Kdaj lahko začnete ? Praktični vodnik za zaposlovanje v Evropi  (24/01/2011)

Catalog N. : KE-31-10-899-SL-C

Evropski trg dela se bo v prihodnjih letih znašel pred številnimi izzivi. Da bi se delodajalci dobro pripravili na spremembe, bodo morda morali delavce z ustrezno kombinacijo znanj in spretnosti ter usposobljenosti iskati po vsej Evropi. Namen te publikacije je delodajalcem z vseh področij in vseh velikosti zagotoviti praktična navodila za zaposlovanje z različnih evropskih držav. Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.

22/11/2010

FMW - Online Journal on free movement of workers within the European Union  (22/11/2010)

Catalog N. : KE-XD-10-001-EN-N

FMW, the online Journal on free movement of workers within the European Union, is a twice-yearly publication coordinated by the network of experts on free movement of workers, through a Board of Advisors, under the supervision of the European Commission.Its aim is to develop academic interest and stimulate debate on this fundamental area of European law. In this first issue, lawyer and author Esther Weizsäcker contributes to the debate on possible changes in the regulatory framework for the recognition of professional qualifications. Professor Kees Groenendijk addresses the issue of equal treatment of workers and the remedies available to enforce their rights. Finally, Professor Catherine Barnard discusses the consequences of the Commission v Luxembourg case on the posting of workers in the UK. If you are interested in contributing to the Journal, please contact us at: empl-freemovement@ec.europa.eu. This online Journal is available in English only.

17/08/2010

Finding a job in Europe - a guide for jobseekers - Update 2010  (17/08/2010)

Catalog N. : KE-31-10-453-EN-C

Learning new skills and gaining international professional experience can only be of benefit. This guide will help you set your sights on Europe. It is available in printed format in all EU official languages, as well as in Icelandic and Norwegian.

17/08/2010

Zaposlovanje v Evropi: vodnik za delodajalce  (17/08/2010)

Catalog N. : KE-31-10-452-SL-C

Ključni dejavnik uspeha je doseči, da se je podjetje sposobno spoprijeti z izzivi hitro spreminjajočega se trga dela. Ni enostavno najti delavcev, ki imajo prave spretnosti in znanja, da lahko vplivajo na povečanje konkurenčnosti vašega podjetja, a morda je prava rešitev iskanje kadrov po vsej Evropi. V tem vodniku boste spoznali postopke, ki jih je treba upoštevati pri zaposlovanju delavcev iz tujine.

    Povej naprej

  • Twit it Facebook Povej naprej: Google+