Pojdi na navigacijsko pot ter preskoči orodja in izbiro jezika

Prosto gibanje – državljani EU

 • 05/12/2013

  EaSI - Nov krovni program EU za zaposlovanje in socialno politiko

  EaSI, nov vseevropski program za zaposlovanje in socialno politiko bo pomagal EU pri oblikovanju bolj usklajene politike, spodbujal poklicno mobilnost in zagotovil usmerjeno mikrofinanciranje za ranljivejše skupine. Z združitvijo programov Progress, EURES in mikrofinančnega instrumenta Progress v en sam krovni program EaSI bo zagotovljena podpora učinkovitejšemu ustvarjanju novih delovnih mest in trajnostne rasti s poudarkom na socialnih inovacijah. Izvedite, kako.

  Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.

 • 02/08/2013

  PRIPRAVLJENI NA SELITEV? Kaj morate vedeti o življenju in delu v tujini – in še veliko vec

  Ta knjižica je namenjena vsem, ki razmišljajo o selitvi v tujino, da bi tam živeli in delali, ali da bi se kot cezmejni delavci vsak dan vozili na delo v sosednjo državo. Vkljucuje nasvete o iskanju zaposlitve in prijavljanju na delovno mesto v posameznih državah clanicah Evropske unije ter na Islandiji, v Lihtenštajnu, na Norveškem in v Švici. Vse te države so sklenile sporazum, v skladu s katerim lahko njihovi državljani potujejo in delajo v vseh drugih državah. Publikacija je v tiskani obliki in kot e-knjiga na voljo v vseh uradnih jezikih EU ter islandšcini in norvešcini.

 • 03/08/2011

  FMW - Online Journal on free movement of workers within the European Union No 2

  FMW, the online Journal on free movement of workers within the European Union, is a twice-yearly publication coordinated by the network of experts on free movement of workers, through a Board of Advisors, under the supervision of the European Commission. Its aim is to develop academic interest and stimulate debate on this fundamental area of European law. In this second issue, we turn to two issues of central concern to EU workers who are using their free movement rights: the right to employment in a host Member State’s public sector for EU workers and the right to family life with family members in the host state.If you are interested in contributing to the Journal, please contact us at: empl-freemovement@ec.europa.eu. This online Journal is available in English only.

 • 24/01/2011

  Kdaj lahko začnete ? Praktični vodnik za zaposlovanje v Evropi

  Evropski trg dela se bo v prihodnjih letih znašel pred številnimi izzivi. Da bi se delodajalci dobro pripravili na spremembe, bodo morda morali delavce z ustrezno kombinacijo znanj in spretnosti ter usposobljenosti iskati po vsej Evropi. Namen te publikacije je delodajalcem z vseh področij in vseh velikosti zagotoviti praktična navodila za zaposlovanje z različnih evropskih držav. Publikacija je v tiskani obliki na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.