Navigációs útvonal

Uniós polgárok szabad mozgása

 • 05/12/2013

  EaSI - Az EU új foglalkoztatási és szociálpolitikai ernyőprogramja

  Az EaSI nevű új, páneurópai foglalkoztatási és szociálpolitikai program segít az EU‑nak abban, hogy koherensebb szakpolitikát folytasson, ösztönözze a foglalkoztatási mobilitást, és célzott mikrofinanszírozást biztosítson a sérülékenyebb csoportok számára. A PROGRESS, EURES és PROGRESS Mikrofinanszírozási eszközöket egyetlen ernyőprogram alatt összeolvasztó EaSI hozzájárul a munkahelyteremtés és a fenntartható növekedés hatékonyabb előmozdításához azáltal, hogy a hangsúlyt a szociális innovációra helyezi. Tudjon meg többet!

  Ez a kiadvány nyomtatott változatban elérhető az EU összes hivatalos nyelvén.

 • 02/08/2013

  KÉSZEN ÁLL A NAGY VÁLTÁSRA ? Amit a külföldi életrol és munkavállalásról tudni kell – számtalan jó tanáccsal

  Ez a füzet azoknak szól, akik a külföldi élet és munkavállalás lehetoségét fontolgatják, vagy esetleg határ menti ingázóként egy szomszédos országba járnának át dolgozni. Ötleteket ad az álláskereséshez és jelentkezéshez az Európai Unió tagállamaiban, valamint Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban. A felsorolt országok mind részesei egy megállapodásnak, amelynek értelmében megengedik egymás állampolgárainak az országba való beutazást és a munkavállalást. Ez a kiadvány nyomtatott változatban és e-könyv formájában az EU összes hivatalos nyelvén, valamint izlandi és norvég nyelven is elérheto.

 • 03/08/2011

  FMW - Online Journal on free movement of workers within the European Union No 2

  FMW, the online Journal on free movement of workers within the European Union, is a twice-yearly publication coordinated by the network of experts on free movement of workers, through a Board of Advisors, under the supervision of the European Commission. Its aim is to develop academic interest and stimulate debate on this fundamental area of European law. In this second issue, we turn to two issues of central concern to EU workers who are using their free movement rights: the right to employment in a host Member State’s public sector for EU workers and the right to family life with family members in the host state.If you are interested in contributing to the Journal, please contact us at: empl-freemovement@ec.europa.eu. This online Journal is available in English only.

 • 24/01/2011

  Hogyan érdemes elkezdeni ? Gyakorlati útmutató az Európán belüli munkaerő-toborzáshoz

  Az európai munkaerő-piac számos kihívás elé néz az elkövetkező években. Ahhoz, hogy a munkaadók felkészülten várják a változásokat, Európa-szerte körül kell nézniük, hogy megtalálják a megfelelő készségekkel és képesítéssel rendelkező munkavállalókat. Ez az útmutató ágazattól és a vállalkozás méretétől függetlenül valamennyi munkaadóknak gyakorlati tanácsokat ad az Európán belüli munkaerő-toborzáshoz. Ez a kiadvány nyomtatott változatban elérhető az EU összes hivatalos nyelvén.