Pojdi na navigacijsko pot ter preskoči orodja in izbiro jezika

Piškotki

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč.

Kaj so piškotki

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk in druge nastavitve), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni treba vedno znova vpisovati.

Kako uporabljamo piškotke

Na spletišču uporabljamo Google Analytics, orodje za spletno analizo, ki ga je razvilo podjetje Google, Inc. („Google“). Google Analytics uporablja „piškotke“ oziroma besedilne datoteke na vašem računalniku, s katerimi lahko analizira, kako uporabniki uporabljajo spletišče. Google podatke, ki jih „piškotek“ pripravi v zvezi z vašo uporabo spletišča (vključno z vašim naslovom internetnega protokola (IP), pošlje in shrani na strežnike v Združenih državah. Google bo lahko na podlagi teh podatkov ocenil vašo uporabo spletišča, za operaterje spletnih strani pa pripravil poročila o delovanju spletišča in zagotovil druge storitve v zvezi z delovanjem spletišča in uporabo interneta. Google lahko podatke posreduje tretjim osebam, kadar to zahteva zakonodaja ali kadar tretje osebe podatke obdelujejo v imenu Googla. Google vašega naslova IP ne bo uporabil v povezavi s katerimi koli drugimi podatki, ki jih ima na voljo. Z izbiro ustrezne nastavitve v svojem brkljalniku lahko zavrnete uporabo piškotkov, vendar potem ne boste mogli uporabljati vseh možnosti delovanja funkcij tega spletišča. Z obiskom tega spletišča se strinjate, da lahko Google uporablja vaše podatke na zgoraj navedeni način.

Nadzor nad piškotki

Če želite, lahko ohranite nadzor nad piškotki in/ali jih zbrišete, – več o tem v AllAboutCookies.org. Izbrišete lahko vse piškotke, ki so že na vašem računalniku, tudi večino brskalnikov lahko nastavite tako, da preprečijo njihovo namestitev. V tem primeru boste morda morali ročno vnesti nekatere nastavitve vsakič, ko boste obiskali spletišče, nekatere storitve in funkcionalnosti pa mogoče ne bodo delovale.

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave: Sprejmem piškotke/ Ne sprejmem piškotkov.