Pojdi na navigacijsko pot ter preskoči orodja in izbiro jezika

Sklop Mikrofinanciranje in socialno podjetništvo

Sklop Mikrofinanciranje in socialno podjetništvo
© Imageglobe

Sklop Mikrofinanciranje in socialno podjetništvo iz Programa za zaposlovanje in socialne inovacije finančno podpira dve tematski področji politik:

Poleg tega novega sklopa Mikrofinanciranje in socialno podjetništvo bo do leta 2016 deloval še mikrofinančni instrument Progress.

Namen

  • Povečati dostopnost in razpoložljivost mikrofinančnih sredstev za pripadnike ranljivih skupin, ki želijo ustanoviti ali razširiti mikropodjetje oziroma poslovanje.
  • Povečati institucionalno zmogljivost ponudnikov mikrokreditov.
  • Podpreti razvoj socialnih podjetij, predvsem njihov dostop do finančnih sredstev.

Sodelovanje v programu

Evropska komisija sredstev ne daje neposredno podjetnikom in socialnim podjetjem, pač pa jih dodeli izbranim ponudnikom mikrokreditov in vlagateljem v socialna podjetja, ki tako povečajo svojo zmogljivost kreditiranja.

Za finančna sredstva lahko zaprosijo organizacije javnega in zasebnega sektorja na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, ki v zgoraj navedenih državah ponujajo mikrokredite zasebnikom in mikropodjetjem oziroma vlagajo v socialna podjetja.

Razpoložljiva finančna sredstva

V Programu za zaposlovanje in socialne inovacije je sklopu Mikrofinanciranje in socialno podjetništvo dodeljenih 21 % vseh proračunskih sredstev.


    Povej naprej

  • Twit it Facebook Povej naprej: Google+