Ga direct naar het kruimelpad en sla tools en taalkeuzemenu over

Kroatië

Voor werknemers uit Kroatië gelden nog steeds overgangsbeperkingen voor de toegang tot de arbeidsmarkt in

  • Oostenrijk
  • Nederland
  • Slovenië
  • het Verenigd Koninkrijk.

Deze EU-landen blijven hun nationale wetgeving toepassen op de toegang tot de arbeidsmarkt voor Kroaten. Kroatische werknemers hebben in die landen een werkvergunning nodig.

In Kroatië gelden soortgelijke overgangsbeperkingen voor werknemers uit bovengenoemde landen.

Volgens het Toetredingsverdrag van 2011 mogen de 27 EU-landen de toegang tot de arbeidsmarkt voor werknemers uit Kroatië tijdelijk beperken.

Eerste fase: 1 juli 2013 – 30 juni 2015

De EU-landen mochten in deze fase hun eigen nationale wetgeving toepassen. Voor 13 EU-landen waren er beperkingen (AT, BE, CY, FR, DE, EL, IT, LU, MT, NL, ES, SI en UK). In de overige landen golden de regels van het vrij verkeer van werknemers ook voor Kroaten.

Tweede fase: 1 juli 2015 – 30 juni 2018  

De EU-landen mogen de beperkingen handhaven, voor zover zij de Commissie vooraf op de hoogte hebben gebracht. Alleen Nederland, Oostenrijk, Slovenië, het Verenigd Koninkrijk en Malta hebben dat gedaan. In de eerste vier landen zijn de beperkingen nog van kracht, Malta heeft ze op 26 januari 2018 ingetrokken.

Derde fase: 1 juli 2018 – 30 juni 2020

In deze laatste fase mogen de EU-landen de beperkingen alleen nog handhaven als hun eigen arbeidsmarkt ernstig wordt of dreigt te worden verstoord