Cale de navigare

Îngrijiri medicale neprevăzute - România

Urgenţe

Sunaţi la 112

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate 
Tel.: +40 372309.250

Servicii şi costuri

Medici

  • Pentru a utiliza cardul european de asigurări sociale de sănătate, trebuie să vă adresaţi unui medic generalist sau specialist care are contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate din România.
  • Consultaţiile şi examenele medicale necesare sunt rambursate de aceasta.

Medici stomatologi

  • Pentru a utiliza cardul european de asigurări sociale de sănătate, trebuie să vă adresaţi unui medic stomatolog care are contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate din România.
  • Tratamentele stomatologice de bază, ortodontice şi preventive sunt gratuite pentru copii şi tineri sub 18 ani. Pentru persoanele de peste 18 ani, tratamentele de urgenţă sunt gratuite, iar costul tratamentelor incluse în pachetul de servicii medicale se rambursează în proporţie de 60% (a se vedea secţiunea „Legislaţie”).

Spital

Reţete

  • Veţi plăti diferenţa dintre preţul de referinţă (acoperit de casa de asigurări) şi preţul de vânzare al medicamentului. Aceasta nu se rambursează în România, însă aţi putea solicita rambursarea la întoarcerea în ţară.

Ambulanţă

Ambulanţă aeriană

  • Ambulanţa aeriană oferă servicii doar pe teritoriul României şi doar în cazuri extrem de urgente.

Rambursări

De obicei, asistenţa medicală este gratuită, deci nu există sistem de rambursare. Este posibil să trebuiască să plătiţi pentru unele intervenţii stomatologice, medicamente şi dispozitive medicale.

Serviciile acordate de unităţile medicale şi de medicii care nu au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se rambursează şi trebuie achitate integral de pacient.

Dacă a trebuit să plătiţi costul asistenţei, adresaţi-vă casei dvs. naţionale de asigurări de sănătate la întoarcerea în ţară.


    Partajează

  • Twitter Facebook Partajează pe Google+