Cale de navigare

Îngrijiri medicale neprevăzute - Franta

Urgențe

 • Sunați la 112

Centre des Liaisons Européennes et Internationales de Sécurité Sociale
(Centrul de Relații Europene și Internaţionale în materie de Securitate Socială - CLEISS)
Informații detaliate în franceză, engleză, spaniolă, germană, italiană și portugheză.

Tel.: +33 1 45 26 33 41
E-mail: ceam@cleiss.fr

Servicii, acoperire și costuri

Toate informațiile referitoare la personalul sanitar (medici, dentiști, asistenți medicali etc.) și spitalele disponibile în zona în care vă aflați, precum și costul tratamentelor și costurile acoperite în Franța, pe site-ul ameli-direct (doar în limba franceză).

Medici

 • Pentru a putea folosi cardul european de asigurări sociale de sănătate trebuie să vă adresați medicilor înregistrați în sistemul sanitar de stat (numiți „conventionnés” pentru că au aderat la convenția privind securitatea socială).
 • Medicii „conventionnés” se împart în 2 categorii:
  „Sectorul 1”: medici care aplică tariful oficial
  „Sectorul 2”: medici care facturează o taxă suplimentară, peste tariful oficial.
 • Consultația se achită direct medicului. Acesta va completa un formular de tratament („feuille de soins”) și, dacă este cazul, vă va prescrie o rețetă. Formularul de tratament este necesar pentru rambursări.

Medici stomatologi

 • Pentru a putea folosi cardul european de asigurări sociale de sănătate trebuie să vă adresați medicilor stomatologi înregistrați în sistemul sanitar de stat (numiți „conventionnés”, deoarece au aderat la convenția privind securitatea socială).
 • Trebuie să-i plătiți direct medicului, care va completa un formular de tratament („feuille de soins”) și, dacă este cazul, vă va prescrie o rețetă. Formularul de tratament este necesar pentru rambursări.

Spitale

 • Dacă sunteți spitalizat, prezentați cardul european de asigurări sociale de sănătate. Astfel, veți plăti doar contribuția pacientului și nu veți fi nevoit să achitați pe loc costurile rambursabile.
 • Pacienții trebuie să achite o taxă zilnică de spitalizare.
 • Pentru orice tratament medical major, veți plăti o contribuție fixă, în plus față de taxa zilnică de spitalizare. Aceste costuri nu se rambursează în Franța, însă ați putea solicita rambursarea la întoarcerea în țară.
 • Dacă vă internați într-un spital sau într-o clinică privată, asigurați-vă că este înregistrat(ă) pentru a furniza servicii medicale de stat („conventionné”) .

Rețete

 • Odată cu rețeta, trebuie să primiți și un formular de tratament („feuille de soins”). Fără acesta, nu puteți solicita rambursarea costului medicamentelor. Medicamentele prescrise sunt rambursabile doar dacă se află pe lista produselor farmaceutice rambursabile. Farmacistul vă va spune care sunt medicamentele pentru care puteți obține rambursări.

Ambulanță

 • Necesitatea transportului cu ambulanța sau cu un taxi trebuie confirmată în scris de un medic. Cheltuielile cu ambulanța trebuie achitate în avans direct cadrului medico-sanitar.

Ambulanță aeriană

 • Necesitatea transportului cu ambulanța aeriană trebuie confirmată în scris de in medic, fiind necesară o autorizație eliberată, în prealabil, de biroul medical al Casei Primare de Asigurări de Sănătate (CPAM).

Rambursări

 • În Franța, rambursările se solicită direct la biroul CPAM (Casa Primară de Asigurări de Sănătate).
 • Trebuie să prezentați formularul de tratament („feuille de soins”), copii după chitanțe și rețete, o copie după cardul dvs. european de asigurări sociale de sănătate, adresa și datele bancare, inclusiv contul IBAN (International Bank Account Number) și codul unic de identificare a instituțiilor bancare (BIC). Veți primi confirmarea rambursării la adresa dvs. de domiciliu.
 • Puteți solicita să vi se ramburseze aproximativ 70 % din costul standard al tratamentului (sau 80 % din tratamentul urmat pe durata spitalizării).
 • Dacă nu puteți solicita rambursarea în timpul șederii în Franța, adresați-vă casei naționale de asigurări de sănătate la întoarcerea în țară.

Despre coplată

Nu sunt disponibile informații.

Dializă, oxigeno- și chimioterapie

Site-ul ameli-direct este un serviciu furnizat de sistemul francez de asigurări de sănătate. Cu ajutorul acestuia, puteți căuta un cadru medical (medic, asistent, farmacist, etc.) sau o unitate medicală (spital, clinică, etc.) folosind diferite criterii (nume, specialitate, locație, etc.). De asemenea, puteți afla care sunt costurile și cum puteți obține rambursările.

Pe acest site, puteți găsi unitățile care oferă servicii de dializă, chimioterapie sau oxigenoterapie (care, în Franța, este parte a serviciului de pneumologie).

Card pierdut sau furat

Date de contact pentru posesorii de CEASS eliberate în Franța

Contactați biroul CPAM local (Casa Primară de Asigurări de Sănătate) din Franța:


  Partajează

 • Twitter Facebook Partajează pe Google+