Ga direct naar het kruimelpad en sla tools en taalkeuzemenu over

Niet-geplande zorg - Verenigd Koninkrijk

Noodsituaties

Bel 999 of 112 (als het niet dringend is, bel dan 101)

Hulplijn NHS (nationale gezondheidsdienst): 111

Verstrekt medisch advies en vertelt u waar de beste plaatselijke diensten zijn om u te laten verzorgen. Bel 111 als u direct medisch advies nodig heeft, maar 999 of 112 als het om een spoedgeval gaat.

Behandelingen en kosten

Artsen

Tandartsen

  • Alle medisch noodzakelijke tandheelkundige zorg wordt door de NHS verstrekt tegen een vaste prijs. Deze kosten worden niet terugbetaald. Zoek een tandarts in uw buurt

Behandeling in een NHS-ziekenhuis

  • Behalve bij spoedgevallen wordt behandeling in een ziekenhuis geregeld via uw huisarts, tandarts of oogarts. De meeste behandelingen in een NHS-ziekenhuis zijn gratis op vertoon van uw Europese zorgpas. Zoek een ziekenhuis in uw buurt
  • Met een geldige Europese zorgpas krijgt u gratis alle medisch noodzakelijke behandelingen. U kunt de Europese zorgpas niet gebruiken voor vooraf geplande behandelingen.

Geneesmiddelen

Ambulance

  • Noodzakelijk ambulancevervoer is gedekt.

Luchtambulance

  • Geen gegevens beschikbaar

Terugbetalingen

In het VK worden de meeste behandelingen gratis verstrekt. Daarom is er geen terugbetalingssysteem.
Wanneer vaste tarieven zoals die van de NHS-tandartsen worden gehanteerd, is er in het VK geen terugbetaling mogelijk. Er is geen terugbetaling voor behandeling door particuliere artsen.

Als u toch hebt moeten betalen voor de verleende zorg, dan kunt u bij thuiskomst uw verzekeringsmaatschappij om terugbetaling vragen.

    Share

  • Twitter Facebook Delen op Google+