Ga direct naar het kruimelpad en sla tools en taalkeuzemenu over

Niet-geplande zorg - Roemenië

Noodgevallen

Bel 112

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (Nationale ziekteverzekering) (alleen in het Roemeens)
Tel: +40 372309.250

Behandelingen en kosten

Artsen

  • Om gebruik te kunnen maken van uw Europese zorgpas, moet u een arts of specialist raadplegen die een contract heeft met het Roemeense openbare ziekteverzekeringsstelsel.
  • Consulten en medische onderzoeken zijn gedekt door de nationale ziekteverzekering.

Tandartsen

  • Om gebruik te kunnen maken van uw Europese zorgpas, moet u een tandarts raadplegen die een contract heeft met het Roemeense openbare ziekteverzekeringsstelsel.
  • Controles zijn gratis voor kinderen tot en met 18 jaar. Ook noodbehandelingen zijn gratis. Behandelingen die in het pakket medische dienstverlening zijn opgenomen, worden voor 60% terugbetaald (zie de informatie over wetgeving).

Ziekenhuisopname

Geneesmiddelen

  • U moet het verschil betalen tussen de referentieprijs (die wordt gedekt door de Roemeense ziekteverzekering) en de verkoopprijs. Dit bedrag wordt niet vergoed in Roemenië, maar u kunt bij thuiskomst wel om terugbetaling vragen.

Ambulance

Luchtambulance

  • Een luchtambulance wordt alleen binnen Roemenië en in zeer dringende gevallen ingezet.

Terugbetalingen

Medische diensten zijn meestal gratis. Er is dus geen terugbetalingssysteem. Er zijn uitzonderingen voor sommige tandheelkundige behandelingen, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen waarvoor u wel moet betalen.

Medische zorg door zorgverleners die geen contract met de nationale ziekteverzekering hebben, wordt niet vergoed. U moet de volledige kosten zelf betalen.

Als u hebt moeten betalen voor de verleende zorg, dan kunt u bij thuiskomst uw verzekeringsmaatschappij om terugbetaling vragen.

    Share

  • Twitter Facebook Delen op Google+