Navigacijski put

Liječenje u inozemstvu - Rumunjska

Hitni slučajevi

Nazovite 112

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (državni zavod za zdravstveno osiguranje) (stranica samo na rumunjskom jeziku)
Telefon: +40 372.309.250

Liječenje i troškovi

Liječnici

Stomatolozi

  • Kako biste iskoristili europsku karticu zdravstvenog osiguranja, morate se obratiti stomatologu koji ima ugovor s rumunjskim državnim zavodom za zdravstveno osiguranje.
  • Za osobe mlađe od 18 godina stomatološke su pretrage besplatne. Za osobe starije od 18 godina, hitno je liječenje besplatno te dobivate povrat za 60 % troškova liječenja koje je uključeno u paket medicinskih usluga (vidi pravni dio).

Bolničko liječenje

Recepti

  • Morate platiti razliku između referentne cijene lijeka (koje pokriva državni zavod za zdravstveno osiguranje) i stvarne prodajne cijene. U Rumunjskoj ti su troškovi nepovratni, ali nakon povratka kući možete zatražiti povrat.

Vozilo hitne pomoći

Hitan zračni medicinski prijevoz

  • Hitan zračni medicinski prijevoz u Rumunjskoj osiguran je samo u veoma hitnim slučajevima.

Povrat troškova

Zdravstvene usluge besplatne su, stoga nema sustava povrata troškova. Iznimke su određene stomatološke usluge, lijekovi i medicinski uređaji za koje morate platiti naknadu.

Za medicinske usluge u službama koje nemaju ugovor sa državnim zavodom za zdravstveno osiguranje nema povrata troškova i morate ih u potpunosti platiti.

Ako ste morali platiti troškove liječenja, nakon povratka kući stupite u kontakt s vašim nacionalnim pružateljem usluga zdravstvenog osiguranja kako biste zatražili povrat troškova.


    Prosljeđivanje:

  • Podijeli na Twitteru Podijeli na Facebooku Podijeli na Google+