Jos haluat suoraan navigointipolkuun, ohita sivuston työkalut ja kielivalikko

Ennakoimaton sairaanhoito - Yhdistynyt kuningaskunta

Hätätilanteet

Soita numeroon 999 tai 112 (muissa kuin hätätilanteissa: 101)

National Health Servicen (NHS) 111-palvelu

Kansallisen terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n tietopalvelu neuvoo terveysasioissa ja opastaa tarvittavan hoidon etsinnässä. Soita numeroon 111, kun tarvitset apua sairauden hoidossa, mutta kyseessä ei ole hätätilanne, jolloin on soitettava numeroon 999.

Hoito ja kustannukset

Lääkärit

Hammaslääkärit

  • Kaikesta NHS:n kattamasta välttämättömästä hammashoidosta peritään vakiomaksu, josta ei saa korvausta. Hammaslääkärihaku

Sairaalahoito (NHS)

  • Sairaalahoitoon pääsee yleislääkärin, hammaslääkärin tai silmälääkärin lähetteellä. Hätätilanteissa voi mennä suoraan sairaalan ensiapuun. Suurin osa hoidosta NHS:n sairaaloissa on eurooppalaisen sairaanhoitokortin haltijalle maksutonta. Sairaalahaku
  • Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa kaiken välttämättömän sairaanhoidon maksutta. Ennalta suunniteltuja hoitoja kortti ei kuitenkaan korvaa.

Reseptit

Ambulanssi

  • Ambulanssikuljetus on hätätilanteissa maksuton.

Lentoambulanssi

  • Tietoja ei saatavilla.

Korvaukset

Hoito on yleensä maksutonta, joten korvausjärjestelmää ei ole.
Jos hoidosta peritään maksu (esim. NHS:n hammaslääkärillä), et voi hakea siitä korvausta maassa ollessasi. Myöskään yksityislääkärien hoidosta ei voi hakea korvausta.

Jos hoidostasi perittiin maksu, ota kotimaahan palattuasi yhteyttä kansalliseen sairausvakuutuslaitokseen ja hae korvausta.

    Jaa

  • Lähetä Twitteriin Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa