Jos haluat suoraan navigointipolkuun, ohita sivuston työkalut ja kielivalikko

Ennakoimaton sairaanhoito - Romania

Hätätilanteet

Soita numeroon 112

Casa Nationala de Asiguarari de Sanatate (kansallinen sairausvakuutuslaitos) (vain romaniaksi)
Puh: +40 372309.250

Hoito ja kustannukset

Lääkärit

  • Hakeudu yleis- tai erikoislääkärille, jolla on sopimus Romanian kansallisen sairausvakuutuslaitoksen kanssa, ja esitä eurooppalainen sairaanhoitokorttisi.
  • Kansallinen sairausvakuutus korvaa lääkärissäkäynnit ja tarvittavat tutkimukset.

Hammaslääkärit

  • Hakeudu hammaslääkärille, jolla on sopimus Romanian kansallisen sairausvakuutuslaitoksen kanssa, ja esitä eurooppalainen sairaanhoitokorttisi.
  • Hammashoito on maksutonta 18-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Yli 18-vuotiaiden kiireellinen hoito on maksutonta, ja tietyistä lakisääteisistä hoidoista korvataan 60 %. Sivustolla on tarkempaa tietoa lainsäädännöstä.

Sairaalahoito

Reseptit

  • Maksat lääkkeestä sen sairausvakuutuksen kattaman viitehinnan ja myyntihinnan välisen erotuksen. Näitä kuluja ei korvata Romaniassa, mutta voit hakea korvausta palattuasi kotimaahasi.

Ambulanssi

Lentoambulanssi

  • Lentoambulanssipalveluja saa ainoastaan Romanian alueella ja ainoastaan äärimmäisessä hätätilanteessa.

Korvaukset

Korvausjärjestelmää ei ole, koska sairaanhoitopalvelut ovat yleensä maksuttomia. Poikkeuksen muodostavat jotkin hammashoitopalvelut, lääkkeet ja lääkinnälliset laitteet, joista voidaan periä maksu.

Jos sairaanhoitopalvelun tarjoajalla ei ole sopimusta Romanian sairausvakuutuslaitoksen kanssa, sen palveluja ei korvata vaan potilas maksaa niistä täyden hinnan.

Jos hoidostasi perittiin maksu, ota kotimaahan palattuasi yhteyttä kansalliseen sairausvakuutuslaitokseen ja hae korvausta.


    Jaa

  • Lähetä Twitteriin Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa