Adatvédelmi nyilatkozat

Adatgyűjtés: mit, hogyan és miért?

A következő adatokat a kapcsolatfelvételi űrlapon gyűjtik össze:

Ezeket az adatokat a felhasználókkal való kapcsolattartás céljából az Európai Bizottság egyik szervezeti egysége, a Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága gyűjti össze kommunikációs tevékenységének részeként, valamint a megkeresésekkel kapcsolatos statisztikák elkészítéséhez.

A megkereséseket az illetékesek körültekintően feldolgozzák és megválaszolják, de ennek során ezek az adatok nem játszanak semmilyen szerepet.

A főigazgatóság munkatársai az információkat egy dokumentumtárba mentik, ellenőrzik, hogy fiktív vagy téves adatok ne kerüljenek rögzítésre, és ezután az adatokat későbbi felhasználásra hitelesítik.

A Bizottság valamennyi kapott adatot szigorúan az egyéneknek a személyes adatok feldolgozása tekintetében történő védelméről szóló 45/2001/EK rendelet előírásainak megfelelően kezel.

Adatkezelő

Az Ön személyes adatait a Bizottság Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Összetartozás Főigazgatóságának azon részlege kezeli, amely a kérések feldolgozását is végzi. Lásd a „Kapcsolattartási cím” részt.

Hozzáférés az adatokhoz

Az összegyűjtött adatokhoz azok a bizottsági munkatársak férhetnek hozzá, akik a Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Összetartozás Főigazgatóságának megfelelő (a kéréssel foglalkozó) csoportjában dolgoznak. Az adatok megtekintésére és adott esetben javítására egyedül ők jogosultak.

Biztonsági intézkedések

Csupán a konkrét kérésekkel foglalkozó személyzet férhet hozzá az Ön személyes adataihoz. Az adatokat egy fájlrendszerben és elektronikus postafiókokban tárolják, amelyekhez illetéktelenek nem férhetnek hozzá.

Az adatok ellenőrzése, megváltoztatása vagy törlése

Önnek joga van adatainak ellenőrzésére, megváltoztatására vagy azok törlésére. Lásd a „Kapcsolattartási cím” résznél.

Az adatmegőrzés időtartama

Az Ön személyes adatait csupán addig tárolják, ameddig azt a cél megkívánja (ebben az esetben kérdésének megválaszolásáig). A válaszadás után az adatokat adminisztratív célokból további két évig tárolhatják.

Kapcsolattartási cím

Lehetőség szerint minden kérést a kapcsolatfelvételi űrlapon kérünk beküldeni. Azonban a következő címen kapcsolatba léphet a főigazgatósággal is, amely továbbítja kérését az illetékes belső részlegnek:

European Commission
DG Employment, Social Affairs and Inclusion
B-1049 Brussels
BELGIUM 

A fellebbezés módja

Fellebbezését minden esetben az európai adatvédelmi biztosnak nyújthatja be.