Cale de navigare

Alte instrumente

Studii de impact planificate - „Foi de parcurs” - Evaluarea impactului

Foi de parcurs

Foile de parcurs oferă o primă descriere a inițiativelor planificate de Comisia Europeană. Ele prezintă problema care se dorește a fi soluționată prin intermediul inițiativei, precum și câteva opțiuni politice. De asemenea, oferă o imagine de ansamblu asupra diferitelor etape planificate ale inițiativei, inclusiv consultarea părților interesate și documentele pregătitoare pentru studiul de impact. Dacă se decide că evaluarea impactului nu este necesară, foaia de parcurs justifică această decizie.

Foile de parcurs le permit părților interesate să urmărească lucrările Comisiei și să își exprime opiniile încă din stadiile incipiente ale unei inițiative. De asemenea, le facilitează planificarea și organizarea participării la consultările publice.

Foile de parcurs sunt necesare pentru inițiativele Comisiei care pot avea un impact direct semnificativ asupra economiei, societății sau mediului. Este vorba despre:

  • propuneri legislative
  • inițiative nelegislative (cărți albe, planuri de acțiune, programe financiare, orientări în materie de negociere pentru acorduri internaționale)
  • măsuri de punere în aplicare și acte delegate

Foile de parcurs și evaluările de impact nu sunt necesare în cazul inițiativelor pentru care impactul direct estimat este nesemnificativ.

Dacă doriți să fiți informat în legătură cu lansarea unor noi foi de parcurs și/sau consultări publice, vă puteți abona la serviciul Comisia la lucru – Notificări. Reprezentați o organizație sau desfășurați activități independente care influențează procesele decizionale din cadrul instituțiilor UE? Puteți primi aceste informări și dacă vă înscrieți în Registrul de transparență al UE.

De asemenea, aveți posibilitatea de a urmări fluxul nostru RSS.Iconiță RSS