Kruimelpad

EU-programma krijgt Maltese vliegschool van de grond

Oktober 2013

Aan boord van het nieuwe tweemotorige vliegtuig © Malta School of Flying

Dankzij een door de EU gesteunde lening kon de Malta School of Flying groeien en een hoge vlucht nemen. Met deze financiële stimulans is het personeelsbestand van de kleine onderneming gestegen tot twintig werknemers en groeide de omzet met 35 %.

De lening die dit alles mogelijk maakte, werd verstrekt via een EU-programma genaamd JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises). Hiermee kunnen EU-landen regionale fondsen gebruiken om kleine ondernemingen toegang te bieden tot een aantal op maat gesnedenfinancieringsinstrumenten.

„Onze rente werd met een procent verlaagd en het benodigde onderpand bedroeg slechts 32,5 %, een derde van gewone leningen,” verklaart Patrick Fenech, CEO van de vliegschool, die een lening ontving van € 395 000.

De lening werd gebruikt om te investeren in een tweemotorig vliegtuig en om de vloot en de faciliteiten van de school te verbeteren.

De succesvolle uitbreiding vormde voor Patrick Fenech een aanmoediging om nog verder te gaan. Hij is van plan om over twee jaar te investeren in nog een tweemotorig vliegtuig.

Wanneer de JEREMIE-leningen terugbetaald zijn, gaat het geld terug in het fonds, zodat ook andere ondernemingen van het programma kunnen profiteren.

De tien miljoen euro die dit initiatief in Malta investeerde, heeft al 42 miljoen euro extra opgebracht voor investeringen in de kleine ondernemingen van dit land.

  • Hoe JEREMIE de Malta School of Flying hielp - bekijk de videoEnglish
  • Voor hulp met internationaal zakendoen of om een EU-financiering te krijgen, kunt u terecht bij een vertegenwoordiger van het Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiin uw buurt.
  • Meer over het JEREMIE-initiatief
  • JEREMIE-kantoren in uw landEnglish

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 27/01/2014 | Naar boven