Cale de navigare

Femeile antreprenoare - o posibilă soluție la criză

martie 2013

Adrienn Koronczi, director general adjunct al INTER-GEP și mentor pentru femeile antreprenoare © euronews 2013  

Re ț eaua europeană de mentori pentru femeile antreprenoare este o re țea de mentori menită să sus ținăș i să încurajeze femeile să se avânte pe calea antreprenoriatului.

Mai este încă, totuși, o cale lungă - femeile antreprenoare reprezintă doar 34,4 % dintre întreprinzătorii din UE care desfășoară o activitate independentă și dețin numai aproximativ 30 % dintre întreprinderile nou‑înființate. Adrienn Koronczi este antreprenoare, director adjunct al unei fabrici din Ungaria specializată în producția de piese de schimb pentru industria auto, dar și unul dintre cei 12 mentori ai rețelei pentru femei antreprenoare din Ungaria.

De peste 10 ani, Adrienn a predat tehnici de management, o bază utilă pentru activitatea ei voluntară ca mentor. Adrienn este, în prezent, mentorul a două antreprenoare, explicându-și motivația astfel :„Pentru a împărtăși din experiența mea dobândită într-un mediu național și internațional, în special în cadrul unor companii mari și mijlocii, pentru a-mi ajuta discipolele să reușească în afacerea lor”.

Una dintre persoanele îndrumate de ea este Bernadett Vucskó, care deține societatea Maprofa Informatika și care, la fel ca mulți tineri antreprenori, a avut dificultăți în deslușirea meandrelor contabilității. Iar aici experiența lui Adrienn s-a dovedit a fi foarte utilă. „Acum știu exact ce ar trebui să aștept de la contabilul meu”, explică Bernadett, „la ce trebuie să fiu atentă și cum trebuie să planific activitățile pentru a obține rezultatele dorite”.

Adrienn a avut și ea mult de câștigat din aceste schimburi, unul dintre beneficii fiind dezvoltarea propriei sale rețele profesionale. „Acest program de mentorat ne oferă ocazia de a cunoaște alți antreprenori. Și cred că dezvoltarea unei astfel de rețele este foarte importantă”.

  • Femeile antreprenoare - o posibilă soluție la criză - urmăriți materialul videoEnglish
  • DG Întreprinderi și Industrie - Portalul femeilor antreprenoare English
  • Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski- profitați la maximum de oportunitățile de afaceri din UE

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 31/01/2014 | Începutul paginii