Navigointipolku

Naisyrittäjät voivat olla vastaus kriisiin

Maaliskuu 2013

Adrienn Koronczi, INTER-GEP-yhtiön varatoimitusjohtaja ja naisyrittäjien mentori © euronews 2013

Eurooppalainen naisyrittäjien mentoriverkosto koostuu ohjaajista, jotka tarjoavat tukea ja rohkaisevat naisia ottamaan ratkaisevan askeleen ja ryhtymään yrittäjiksi.

Työtä on kuitenkin vielä paljon - ainoastaan 34,4 prosenttia EU:n itsenäisistä ammatinharjoittajista on naisyrittäjiä, ja heidän osuutensa aloittelevista yrityksistä on noin 30 prosenttia. Yksi tällainen yrittäjä on Adrienn Koronczi, varatoimitusjohtaja unkarilaisessa tehtaassa, jossa tuotetaan varaosia autoteollisuudelle. Hän on myös yksi 12:sta naisyrittäjien mentorista Unkarissa.

Adrienn on myös opettanut johtamismenetelmiä yli kymmenen vuoden ajan, mikä on ollut hyödyllinen astinlauta hänen vapaaehtoistyöhönsä mentorina. Tällä hetkellä hän on kahden yrittäjän mentori, ja vaikuttimistaan hän kertoo seuraavaa: "Haluan jakaa kansallisessa ja monikansallisessa ympäristössä, erityisesti suurissa ja keskisuurissa yrityksissä, hankkimani kokemuksen ja auttaa mentoroitaviani menestymään omalla alallaan."

Yksi hänen mentoroitavistaan on Bernadett Vucskó, Maprofa Informatikan omistaja, jolla monien nuorten yrittäjien tavoin oli vaikeuksia ymmärtää monimutkaista tilinpitojärjestelmää; tässä Adriennin kokemus osoittautui hyödylliseksi. "Nyt tiedän täsmälleen, mitä minun pitää odottaa kirjanpitäjältäni", selittää Bernadett, "mitä minun pitää varoa ja miten minun on suunniteltava asioita etukäteen saadakseni tarvitsemani tulokset."

Myös Adrienn on hyötynyt paljon tästä vuorovaikutuksesta, etenkin oman verkostonsa kehittämisen kannalta. "Tämän mentoriohjelman avulla tapaamme uusia yrittäjiä. Ja mielestäni tällaisen verkoston kehittäminen on todella tärkeää."

 • Naisyrittäjät voivat olla vastaus kriisiin - katso videoEnglish
 • Yritys- ja teollisuustoiminnan pääosaston Naisten yrittäjyysportaali English
 • Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski - hyödynnä parhaalla mahdollisella tavalla EU:n liiketoimintamahdollisuudet

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 31/01/2014 | Sivun alkuun