Kruimelpad

Doelstellingen behalen

Juni 2013

Alexandra Voß, CSO, Neuroproof © euronews 2013

Voor de meeste kleine en middelgrote ondernemingen is financiering vinden bepalend voor het succes. Dat geldt ook voor het Duitse NeuroProof, gespecialiseerd in de analyse van elektrische activiteit in de hersenen om nieuwe pijnstillers te ontwikkelen.

NeuroProof is opgericht in 2007 en stelt vandaag 17 hooggeschoolde professionals te werk met een grote expertise in celcultuur, neurobiologie en computerondersteunde neurowetenschappen. De onderneming geniet internationale erkenning voor haar onderzoek naar nieuwe pijnstillende geneesmiddelen en riep de hulp in van het Enterprise Europe Network voor haar zoektocht naar partners en financiering. Dit leverde ondertussen bijna 1,4 miljoen euro op via vier verschillende projecten en 37 nieuwe partners verspreid over de hele wereld.

Frank Graage, een van de 3 000 experten in het Enterprise Europe Network, legt uit dat NeuroProof vandaag precies weet op welke zones en markten het zich moet richten. „Nu zoeken we vooral nieuwe zakenpartners, niet zozeer onderzoekspartners.”

„Zonder deze hulp”, zegt Alexandra Voß, “zouden we er geen groot aandachtspunt van gemaakt hebben om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor onze methodes. Denk maar aan menselijke stamcellen, transgene modellen en dergelijke meer. Die technieken vergen zo veel tijd, inspanning en geld dat ze echt moeten ontwikkeld worden in projecten met internationale partners.”

Welk advies kan Alexandra Voß geven als ze terugblikt op de succesvolle weg die NeuroProof ondertussen heeft afgelegd? „Ga op zoek naar wereldwijde partners voor de bedrijfsontwikkeling en voor de wetenschappelijke ontwikkeling. En vergeet ook het allerbelangrijkste niet: zorg ervoor dat je medewerkers tevreden blijven!”

  • Pijnstillende geneesmiddelen ontwikkelen - bekijk de videoEnglish
  • NeuroProofEnglish
  • De helpende hand van het Enterprise Europe NetworkEnglish

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 10/01/2014 | Naar boven