Cale de navigare

Transformarea ecologică aduce un suflu proaspăt de energie la un hotel din Viena

Ianuarie 2013

http://www.hotelstadthalle.at/image/files-HotelaussenKraftwerkohnelogoLarge.jpg Hotelul Stadthalle, Viena – sistem fotovoltaic [authorisation for use to be requested]

Primul hotel urban din lume care a atins un bilanț energetic zero a primit o mână de ajutor din partea UE pentru a face investițiile necesare. Reducerea emisiilor este benefică atât pentru mediu, cât și pentru afaceri.

Investind 700 000 € pentru colectarea apei pluviale, reciclarea apei potabile, iluminarea cu leduri, panouri solare, pompe de apă și alte sisteme inovatoare pentru reducerea emisiilor de CO2, Michaela Reiterer, proprietara hotelului, a transformat Hotelul Stadthalle într-o activitate ecologică.

„În mod normal, standardul energetic al unui hotel de 3 stele din Austria este de 6-7 %, dar costurile noastre legate de energie sunt de 2 %. Așadar, reușim cu adevărat să facem economii”, subliniază ea. Acest lucru i-a permis să investească în creșterea calității serviciilor și în comunicații, iar acum „aproape că ne-am dublat numărul de angajați”.

Acest avânt a fost posibil datorită finanțării primite prin programul UE Intelligent Energy Europe (IEE). Programul oferă finanțare de proiecte pentru a susține creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile.

Hotelul ecologic a servit drept exemplu pentru setul de e-instrumente HES (soluții energetice pentru hoteluri). Înființat de Organizația Mondială de Turism în cadrul programului IEE, acest set de instrumente le permite întreprinderilor mici din sectorul turistic să își evalueze consumul de energie și să primească recomandări personalizate.

Peste 400 de hotelieri europeni au utilizat deja instrumentul.

  • Ecologizare pentru creștere – urmăriți înregistrarea videoEnglish
  • Dacă doriți să vă extindeți la nivel internațional sau să obțineți finanțare europeană, contactați cel mai apropiat reprezentant al Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Setul de instrumente HES – calculați amprenta de carbon a hotelului dumneavoastrăEnglish
  • Finanțare pentru ecologizarea afacerii – programul Intelligent Energy EuropeEnglish
  • Mai multe informații despre primul hotel urban din lume cu un bilanț energetic zeroEnglish

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 03/01/2014 | Începutul paginii