Navigációs útvonal

A környezettudatos átalakítással új energia költözött egy bécsi hotelbe

2013. január

http://www.hotelstadthalle.at/image/files-HotelaussenKraftwerkohnelogoLarge.jpg Hotel Stadthalle, Bécs – fényelektromos rendszer [authorisation for use to be requested]

A nagyvárosi szállodák közül a világon elsőként zéró energiamérleget elérő hotelnek az Európai Unió nyújtott segítséget a szükséges befektetésekhez. A csökkentett károsanyag-kibocsátás a környezet és az üzletmenet számára egyaránt hasznos.

A bécsi Boutique Hotel Stadthalle egy kis szénlábnyomú osztrák kisvállalkozás – amely mindössze a fogyasztásának megfelelő mennyiségű energiát állít elő.

A hotel tulajdonosnője, Michaela Reiterer 700 ezer eurót fektetett olyan innovatív, a CO2-kibocsátást csökkentő rendszerekbe, mint az esővízgyűjtő, az ivóvíz-újrahasznosító, a LED-világítás, a napelemek és a vízszivattyúk, így téve környezetbarát vállalkozássá a Hotel Stadthallét.

{> „Ausztriában a 3 csillagos hoteleknél az energiaköltség mértéke általában 6-7%; a mi energiaköltségünk 2%. Tényleg tudunk spórolni” – mondta. Így továbbfejleszthette a szolgáltatások minőségét és a kommunikációt, valamint elmondása szerint „majdnem kétszer annyian dolgoznak nálunk”.

A növekedés az Intelligens Energia – Európa (IEE) programból származó uniós támogatás eredménye. A program anyagi támogatást nyújt, hogy elősegítse az energiatakarékosságot és a megújuló energiák használatát.

A „zöld” hotelre a HES e-toolkit webes energiakalkulátor is hivatkozik. Az eszközt – amely lehetővé teszi a szálláshelyadó kisvállalkozások számára, hogy felmérjék energiafelhasználásukat, és személyre szabott javaslatokat kapjanak – az Idegenforgalmi Világszervezet (UNWTO) hozta létre az IEE programon belül, és eddig több mint 400 hoteltulajdonos vette igénybe.

 • Váltson „zöldre”, kezdjen növekedni – nézze meg a rövidfilmetEnglish
 • Ha segítségre van szüksége a nemzetközi piacra lépéshez vagy EU-támogatást szeretne igényelni, lépjen kapcsolatba az Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskihelyi képviseletével.
 • HES toolkit – számítsa ki szállodája szénlábnyomátEnglish
 • Finanszírozás vállalkozása környezetbaráttá tételéhez – az „Intelligens Energia – Európa” program English
 • Bővebben a világ első zéró energiamérlegű városi szállodájáról

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 03/01/2014 | Az oldal tetejére