Navigointipolku

Wieniläishotellin uusi vihreämpi ilme – puhtaasti energiakysymys

Tammikuu 2013

http://www.hotelstadthalle.at/image/files-HotelaussenKraftwerkohnelogoLarge.jpg Hotel Stadthalle, Wien – aurinkosähköjärjestelmä

Maailman ensimmäinen kaupunkialueella sijaitseva nollaenergiahotelli sai investointeihin tarvitsemaansa tukea EU:lta. Päästöjen vähenemisestä ei ole hyötyä ainoastaan ympäristölle, vaan myös liiketoiminnalle.

Itävallan Wienissä sijaitsevan pienyrityksen, Boutique Hotel Stadthallen hiilijalanjälki on pieni – se nimittäin tuottaa yhtä paljon energiaa kuin kuluttaa.

Hotel Stadthallen omistaja Michaela Reiterer on tehnyt yrityksestään ympäristöystävällisen sijoittamalla 700 000 euroa sadeveden keräykseen, juomaveden kierrätykseen, LED-valaistukseen, aurinkopaneeleihin, vesipumppuihin ja muihin innovatiivisiin järjestelmiin, joiden avulla voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä.

“Yleensä itävaltalaisessa kolmen tähden hotellissa energiakulujen osuus on noin 6–7 %, mutta meillä vastaava luku on vain 2 %. ”Tämä todella säästää rahaa”, hän painottaa. Tämän ansiosta omistaja onkin kyennyt panostamaan palveluiden ja viestinnän kehittämiseen. “Olemme lähes kaksinkertaistaneet henkilöstömäärämme”, Reiterer jatkaa.

Parannukset on toteutettu EU:n Älykäs energiahuolto Euroopassa (IEE) ‑ohjelman tarjoaman rahoituksen turvin. Ohjelma myöntää rahoitusta energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämiseen tähtääviin hankkeisiin.

Itävaltalainen vihreä hotelli on mainittu esimerkkinä myös HES e-toolkit ‑työkalupakissa. Tämä Maailman matkailujärjestön (WTO) Älykäs energiahuolto Euroopassa ‑ohjelman yhteydessä laatima työkalupakki tarjoaa majoitusalalla toimiville yrityksille välineitä oman energiankäyttönsä arviointiin sekä mahdollisuuden saada juuri omalle yritykselle räätälöityjä suosituksia.

Yli 400 eurooppalaista hotellinomistajaa on jo käyttänyt työkalua.

 • Vihreydestä kasvuenergiaa – katso videoEnglish
 • Kun tarvitset apua kansainvälistymiseen tai EU-rahoituksen hakemiseen, voit ottaa yhteyttä Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski‑verkon edustajaan.
 • HES toolkit – laske oman hotellisi hiilijalanjälkiEnglish
 • Rahoituksen avulla vihreäksi yritykseksi – Älykäs energiahuolto Euroopassa -ohjelmaEnglish
 • Tutustu maailman ensimmäiseen kaupunkialueella sijaitsevaan nollaenergiahotelliinEnglish

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 03/01/2014 | Sivun alkuun