Διαδρομή πλοήγησης

Η πράσινη μεταμόρφωση ανανεώνει την ενέργεια ενός ξενοδοχείου της Βιέννης

Ιανουάριος 2013

http://www.hotelstadthalle.at/image/files-HotelaussenKraftwerkohnelogoLarge.jpg Hotel Stadthalle, Βιέννη – φωτοβολταϊκό σύστημα

Το πρώτο αστικό ξενοδοχείο στον κόσμο που πέτυχε μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο έλαβε χείρα βοηθείας από την ΕΕ για να κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις. Οι μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ωφελούν το περιβάλλον, αλλά σημαίνουν και κέρδος για την επιχείρηση.

Το ξενοδοχείο Boutique Hotel Stadthalle στη Βιέννη, στην Αυστρία, είναι μια μικρή επιχείρηση με μικρό ίχνος άνθρακα, καθώς παράγει μόνο όση ενέργεια καταναλώνει.

Με επενδύσεις 700 000 € στη συλλογή ομβρίων υδάτων, ανακύκλωση του πόσιμου νερού, φωτισμό LED, ηλιακούς συλλέκτες, υδραντλίες και άλλα καινοτόμα συστήματα για να μειωθούν οι εκπομπές CO2, η ιδιοκτήτρια Michaela Reiterer μετέτρεψε το Hotel Stadthalle σε μια φιλική προς το περιβάλλον επιχείρηση.

«Συνήθως, σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Αυστρία, η μονάδα αναφοράς για την κατανάλωση ενέργειας είναι γύρω στο 6-7 %, αλλά εμείς έχουμε ενεργειακό κόστος 2 %. Οπότε, πραγματικά εξοικονομούμε χρήματα», επισημαίνει. Αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να επενδύσει σε βελτιωμένες υπηρεσίες και επικοινωνία, και «Σχεδόν διπλασιάσαμε το προσωπικό μας».

Αυτή η βελτίωση μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στη χρηματοδότηση που ελήφθη από το πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια – Ευρώπη» (ΙΕΕ) της ΕΕ. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει χρηματοδότηση έργου για να υποστηρίξει τη μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το πράσινο ξενοδοχείο χρησίμευσε ως σημείο αναφοράς για την «ηλεκτρονική εργαλειοθήκη HES» (Hotel Energy Solutions – Λύσεις ξενοδοχειακής ενέργειας). Αυτή δημιουργήθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος IEE, και δίνει τη δυνατότητα στις μικρές επιχειρήσεις στον τομέα των καταλυμάτων να αξιολογήσουν την ενεργειακή τους χρήση και να λάβουν εξατομικευμένες συστάσεις.

Περισσότεροι από 400 ευρωπαίοι ξενοδόχοι έχουν ήδη κάνει χρήση του εργαλείου.

  • Κάντε την επιχείρησή σας πιο πράσινη και αφήστε την να ανθίσει – δείτε το βίντεοEnglish
  • Για βοήθεια σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε επιχειρηματικές δραστηριότητες σε διεθνές επίπεδο ή για να λάβετε χρηματοδότηση από την ΕΕ, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο του Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Εργαλειοθήκη HES – υπολογίστε το ίχνος άνθρακα του ξενοδοχείου σαςEnglish
  • Χρηματοδότηση για να γίνει η επιχείρησή σας πιο πράσινη – πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια - Ευρώπη»English
  • Μάθετε περισσότερα για το πρώτο ξενοδοχείο πόλης στον κόσμο με μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιοEnglish

 

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2014 | Αρχή σελίδας