Sti

Grøn renovering giver frisk energipust til byhotel i Wien

Januar 2013

http://www.hotelstadthalle.at/image/files-HotelaussenKraftwerkohnelogoLarge.jpg Hotel Stadthalle, Wien – solcellesystem

Verdens første byhotel med nul-energibalance fik en hjælpende hånd fra EU for at kunne foretage de nødvendige investeringer. Den lavere udledning gaver miljøet, men er også godt for forretningen.

Boutiquehotel Stadthalle i den østrigske hovedstat Wien er en lille virksomhed med et lille kulstofaftryk – hotellet producerer den samme mængde energi, som det bruger.

Hotelejer Michaela Reiterer har gjort Hotel Stadthalle til en miljøvenlig virksomhed ved at investere 700 000 EUR i regnvandsopsamling, genbrug af drikkevand, LED-belysning, solceller, vandpumper og andre innovative systemer med det formål at reducere CO2-udledningen.

”Et 3-stjernet østrigsk hotel har normalt et energibenchmark på ca. 6-7 %, men vi har fået energiomkostningerne ned på 2 %. Så vi sparer rigtig mange penge”, påpeger hun. Det har gjort det muligt for hende at investere i bedre service og kommunikation, og ”vi har fået næsten dobbelt så mange medarbejdere”.

Dette løft er opnået med støtte fra EU’s program ”Intelligent energi i Europa” (IEE). Programmet finansierer projekter til forbedring af energieffektivitet og anvendelse af vedvarende energi.

Det grønne hotel har dannet grundlag for ”HES e-toolkit ”. Dette værktøj, der er udarbejdet af Verdensturistorganisationen under IEE-programmet, gør det muligt for mindre virksomheder i hotelbranchen at beregne deres energiforbrug og modtage skræddersyede anbefalinger.

Mere end 400 europæiske hotelejere har allerede benyttet værktøjet.

 • Go green, get growing – se videoenEnglish
 • Søg hjælp til internationalisering eller EU-finansiering hos din nærmeste repræsentant for Enterprise Europe-netværketDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
 • HES toolkit – beregn dit hotels kulstofaftrykEnglish
 • Sådan finansierer du din grønnere virksomhed - programmet "Intelligent energi i Europa" English
 • Læs mere om verdens første byhotel med nul-energibalanceEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 03/01/2014 | Til toppen