Sti

Grøn renovering giver frisk energipust til byhotel i Wien

Januar 2013

http://www.hotelstadthalle.at/image/files-HotelaussenKraftwerkohnelogoLarge.jpg Hotel Stadthalle, Wien – solcellesystem

Verdens første byhotel med nul-energibalance fik en hjælpende hånd fra EU for at kunne foretage de nødvendige investeringer. Den lavere udledning gaver miljøet, men er også godt for forretningen.

Boutiquehotel Stadthalle i den østrigske hovedstat Wien er en lille virksomhed med et lille kulstofaftryk – hotellet producerer den samme mængde energi, som det bruger.

Hotelejer Michaela Reiterer har gjort Hotel Stadthalle til en miljøvenlig virksomhed ved at investere 700 000 EUR i regnvandsopsamling, genbrug af drikkevand, LED-belysning, solceller, vandpumper og andre innovative systemer med det formål at reducere CO2-udledningen.

”Et 3-stjernet østrigsk hotel har normalt et energibenchmark på ca. 6-7 %, men vi har fået energiomkostningerne ned på 2 %. Så vi sparer rigtig mange penge”, påpeger hun. Det har gjort det muligt for hende at investere i bedre service og kommunikation, og ”vi har fået næsten dobbelt så mange medarbejdere”.

Dette løft er opnået med støtte fra EU’s program ”Intelligent energi i Europa” (IEE). Programmet finansierer projekter til forbedring af energieffektivitet og anvendelse af vedvarende energi.

Det grønne hotel har dannet grundlag for ”HES e-toolkit ”. Dette værktøj, der er udarbejdet af Verdensturistorganisationen under IEE-programmet, gør det muligt for mindre virksomheder i hotelbranchen at beregne deres energiforbrug og modtage skræddersyede anbefalinger.

Mere end 400 europæiske hotelejere har allerede benyttet værktøjet.

 • Go green, get growing – se videoenEnglish
 • Søg hjælp til internationalisering eller EU-finansiering hos din nærmeste repræsentant for Enterprise Europe-netværketDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
 • HES toolkit – beregn dit hotels kulstofaftrykEnglish
 • Sådan finansierer du din grønnere virksomhed - programmet "Intelligent energi i Europa" English
 • Læs mere om verdens første byhotel med nul-energibalanceEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD Erhverv og Industri
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 03/01/2014 | Til toppen