Cale de navigare

Un nou ciclu de viață pentru anvelopele uzate

Februarie 2013

  Camion descărcând anvelope uzate în vederea reciclării © WIL AG    

O mică fabrică de anvelope din Polonia și-a unit forțele cu un inginerie și institut de cercetare din Austria pentru a concepe o soluție ecologică la problema anvelopelor uzate. Acest parteneriat avantajos pentru ambele părți a fost posibil datorită Enterprise Europe Network.

Jacek Orzeł, președintele întreprinderii mici Orzeł SA din Polonia, care comercializează anvelope către fabricanții de autovehicule și utilizatorii finali, a apelat la Enterprise Europe Network în căutarea unei soluții ecologice și mai puțin costisitoare pentru anvelopele uzate.

Punctul de contact al Enterprise Europe Network din cadrul Universității Tehnice din Lublin a luat legătura cu Institutul de Promovare a Cercetării Naționale (FFG) din Austria, care a transmis solicitarea lui Orzeł către WIL AG.

Această întreprindere mică din Viena construiește în întreaga lume instalații de reciclare a anvelopelor la cheie. Cele două companii au semnat un contract pentru instalarea unei linii de reciclare la sediul Orzeł din Polonia. În prezent, linia este funcțională și a facilitat crearea a opt locuri de muncă noi.

Cauciucul reciclat de WIL se vinde acum către clienți din întreaga Europă, printre aceștia numărându-se fabricanți de saltele de siguranță și arene sportive.

„Nu numai că vom beneficia de know-how-ul tehnologic al celor de la WIL, ci ei ne oferă și o piață pentru anvelopele uzate”, spune Jacek Orzeł. Yediyar Isik CEO de la WIL AG, este și el mulțumit de noul parteneriat: „Sperăm să colaborăm mulți ani de acum înainte.”

Noua linie poate recicla până la 15 000 de anvelope pe an. Acest număr reprezintă peste 10 % din totalul anvelopelor reciclate în Polonia.

 
  • O viață nouă pentru anvelopele vechi – înregistrare videoEnglish
  • Pentru a vă extinde în plan internațional sau a obține finanțare din partea UE, contactați reprezentanța cea mai apropiată a Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Cum puteți obține finanțare pentru a vă ecologiza afacerea – sprijinul UE pentru eco-inovareEnglish
  

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Întreprinderi și Industrie
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 06/03/2013 | Începutul paginii