Navigációs útvonal

Régi abroncsok új élete

2013. február

  Használt abroncsokat lerakodó kamion © WIL AG    

Egy lengyel gumiabroncsgyártó kisvállalkozás és egy osztrák kutatóintézet összefogott a használt abroncsok környezetbarát feldolgozásának megvalósítására. A mindkét fél számára előnyös partnerkapcsolatot az Enterprise Europe Network hozta tető alá.

Jacek Orzeł, az autógyártók és végfelhasználók számára gumiabroncsokat értékesítő lengyel Orzeł SA kisvállalkozás igazgatója azért fordult a hálózathoz, hogy zöld és költséghatékonyabb megoldást találjon a használt abroncsok kezeléséhez.

A hálózat Lublini Műszaki Egyetemen működő irodája megkereste az osztrák nemzeti kutatástámogató FFG intézetet, amely továbbította az Orzeł kérését a WIL AG vállalatnak.

A bécsi székhelyű kisvállalkozás kulcsrakész gumiabroncs-újrahasznosító üzemeket létesít világszerte. A két vállalat megállapodott, hogy újrahasznosítót épít az Orzeł lengyelországi üzemében. Az üzem azóta elkészült és működik, és vele együtt nyolc új munkahely is létesült.

A WIL újrahasznosított gumiból készült termékei Európa-szerte kaphatók; a vásárlók például csúszásbiztos szőnyegek gyártói és stadionépítők.

„A WIL nem csupán műszaki know-how-t, hanem piacot is biztosít az újrahasznosított abroncsoknak” – mondta Jacek Orzeł. Yediyar Isik, a WIL AG vezérigazgatója szintén elégedett: „Reméljük, együttműködésünk hosszú időre szól.”

Az újrahasznosító évi 15 ezer abroncs feldolgozására alkalmas. Ez a Lengyelországban újrahasznosított abroncsok több mint 10%-a.

 
  • Régi abroncsok újjászületése – a videó megtekintéseEnglish
  • A nemzetközi piacra lépéssel vagy uniós támogatás igénylésével kapcsolatban forduljon az Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski Önhöz legközelebbi képviselőjéhez.
  • Támogatásszerzés vállalkozása „kizöldítéséhez” – uniós támogatás az ökoinnovációhozEnglish
  

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

    Minden hírRSS

    Főbb programok vállalkozók részére

    • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
    • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

    Ezt a weboldalt a Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóság tartja fenn
    és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

    Utolsó frissítés: 06/03/2013 | Az oldal tetejére