Navigointipolku

Vanhojen renkaiden uusi elämä

Helmikuu 2013

  Kuorma-auto purkaa käytettyjä autonrenkaita kierrätykseen © WIL AG

Pieni puolalainen rengasvalmistaja ja itävaltalainen tutkimuslaitos ovat yhdistäneet voimansa kehittääkseen ympäristöystävällisen uusiokäyttötavankäytetyille autonrenkaille. Molempia osapuolia hyödyttävän yhteishankkeen on mahdollistanut Enterprise Europe Network, EEN.

Jacek Orzeł, autoteollisuudelle ja kuluttajille renkaita myyvän puolalaisen pienyrityksen Orzeł SA:n toimitusjohtaja, kääntyi EEN-verkoston puoleen etsiessään vihreää ja kustannustehokasta uusiokäyttöä käytetyille renkaille.

Puolassa, Lublinin teknillisessä korkeakoulussa toimiva EEN-yksikkö otti yhteyden Itävallan tutkimuslaitokseen FFG:hen, joka välitti Orzełin kyselyn edelleen WIL AG:lle.

Tämä Wienissä sijaitseva pienyritys rakentaa renkaiden kierrätyslaitoksia kautta maailman avaimet käteen -periaatteella. Nämä kaksi yritystä sopivat kierrätyslinjan rakentamisesta Orzełin tehtaalle Puolaan. Nyt kierrätyslinja on toiminnassa, ja sen myötä on syntynyt kahdeksan uutta työpaikkaa.

WIL AG:n kierrätettyä kumia myydään nykyään ympäri Eurooppaa mm. turvamattojen ja -alustojen valmistajille sekä urheiluhalleille.

“Sen lisäksi, että hyödymme WIL AG:n teknisestä osaamisesta, yritys tarjoaa markkinat käytetyille renkaille”, sanoo Jacek Orzeł. Myös Yediyar Isik, WIL AG toimitusjohtaja, on tyytyväinen tuoreeseen yhteistyöhön ja toivoo, että se jatkuu pitkälle tulevaisuuteen.

Uudella linjalla voidaan kierrättää jopa 15 000 rengasta vuodessa, eli yli 10 prosenttia kaikista Puolassa kierrätetyistä renkaista.

 
 • Uusi elämä vanhoille renkaille – katso YouTube-videoEnglish
 • Kansainvälistymisessä ja EU-rahoituksen hankinnassa auttaa lähin Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski -verkoston edustaja
 • Euroopan unionin tuki ekoinnovaatioille – kun etsit tukea yrityksesi viherryttämiselleEnglish
 

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi yritys- ja teollisuustoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 06/03/2013 | Sivun alkuun