Διαδρομή πλοήγησης

Νέος κύκλος ζωής για τα παλιά ελαστικά αυτοκινήτου

Φεβρουάριος 2013

    Φορτηγό που ξεφορτώνει μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτου για ανακύκλωση © WIL AG   

Μια μικρή εταιρεία κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτου στην Πολωνία ξεκίνησε συνεργασία με ένα αυστριακό μηχανικής και ινστιτούτο ερευνών για να αναπτύξουν μια φιλική προς το περιβάλλον λύση για τα μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτου. Αυτή η εταιρική σχέση που ωφελεί και τις δύο πλευρές έγινε δυνατή χάρη στο Enterprise Europe Network.

Ο Jacek Orzeł, πρόεδρος της μικρής πολωνικής επιχείρησης Orzeł SA που πουλά ελαστικά αυτοκινήτου σε αυτοκινητοβιομηχανίες και τελικούς χρήστες, στράφηκε στο Enterprise Europe Networkσε αναζήτηση μιας πράσινης και οικονομικά αποδοτικότερης λύσης για τα μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτου.

Το τμήμα του Enterprise Europe Networkστο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Lublin ήρθε σε επαφή με το εθνικό ινστιτούτο υποστήριξης ερευνών FFG της Αυστρίας, το οποίο διαβίβασε το αίτημα του Orzeł στη WIL AG.

Αυτή η μικρή επιχείρηση με έδρα τη Βιέννη κατασκευάζει ετοιμοπαράδοτες μονάδες ανακύκλωσης ελαστικών αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία μιας γραμμής ανακύκλωσης στις εγκαταστάσεις της Orzeł στην Πολωνία. Η γραμμή ανακύκλωσης είναι τώρα σε λειτουργία, ενώ έχουν δημιουργηθεί οχτώ νέες θέσεις εργασίας.

Τα ανακυκλωμένα μέρη από καουτσούκ της WIL πωλούνται τώρα σε πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών ταπήτων ασφαλείας και γηπέδων.

«Όχι μόνο θα ωφεληθούμε από την τεχνολογική τεχνογνωσία της WIL, αλλά η επιχείρηση αυτή μας παρέχει και μια αγορά για μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτου.», λέει ο Jacek Orzeł. Ο Yediyar Isik, WIL AG Διευθύνων Σύμβουλος, είναι επίσης ευχαριστημένος με τη νέα εταιρική σχέση: «Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

Η νέα γραμμή μπορεί να ανακυκλώσει έως και 15 000 ελαστικά αυτοκινήτου το χρόνο. Αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από 10% όλων των ελαστικών αυτοκινήτου που ανακυκλώνονται στην Πολωνία.

 
  • Δίνοντας νέα ζωή στα παλιά ελαστικά αυτοκινήτου – δείτε το βίντεοEnglish
  • Για να λάβετε βοήθεια ώστε να δραστηριοποιηθείτε διεθνώς ή για να λάβετε χρηματοδότηση από την ΕΕ, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο του Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Πώς να λάβετε χρηματοδότηση για να κάνετε πιο πράσινη την επιχείρησή σας - η στήριξη της ΕΕ στην οικοκαινοτομίαEnglish
  

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Επιχειρήσεων & Βιομηχανίας
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2013 | Αρχή σελίδας