Sti

Ny livscyklus for gamle dæk

Februar 2013

    Lastbil aflæsser brugte dæk til genbrug © WIL AG      

En mindre polsk virksomhed, der fremstiller dæk, har slået sig sammen med et østrigsk forskningsinstitut om at udvikle en miljøvenlig løsning for brugte dæk. Dette win-win-partnerskab blev etableret med hjælp fra Enterprise Europe-netværket.

Jacek Orzeł, leder af den lille polske virksomhed Orzeł SA, der sælger dæk til bilproducenter og slutbrugere, henvendte sig til netværket i sin søgen efter en grøn og mere omkostningseffektiv løsning for brugte dæk.

Netværkets afdeling på Lublin University of Technology kontaktede det nationale østrigske forskningsstøtteinstitut FFG, som sendte Orzels forespørgsel videre til WIL AG.

Denne lille virksomhed, der har hjemme i Wien, bygger nøglefærdige dækgenbrugsanlæg over hele verden. De to selskaber indgik en aftale om at etablere et genbrugsanlæg på Orzełs fabriksarealer i Polen. Genbrugsanlægget er nu sat i drift, og der er oprettet otte nye arbejdspladser.

WIL’s genbrugsdækprodukter sælges nu til kunder i hele Europa, bl.a. til fremstilling af sikkerhedsmåtter og anlæg af sportsarenaer.

”Vi får ikke kun gavn af WIL’s teknologiske knowhow. De tilbyder også et marked for brugte dæk”, udtaler Jacek Orzeł. Yediyar Isik, WIL AG CEO, er også tilfreds med det nye partnerskab: ”Vi håber på at kunne samarbejde i mange år fremover.”

Det nye anlæg kan oparbejde op til 15 000 dæk på årsbasis. Det er mere end 10 % af alle dæk, der oparbejdes i Polen.

 
 • Giving old tyres a new life – se videoenEnglish
 • Søg hjælp til internationalisering eller EU-finansiering hos din nærmeste repræsentant for Enterprise Europe-netværketDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
 • Sådan får du støtte til at gøre din virksomhed grønnere – EU-støtte til økoinnovationEnglish
  

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD Erhverv og Industri
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 06/03/2013 | Til toppen