Kruimelpad

Een goede zakelijke relatie loont

Augustus 2013

elektronische printplaat © iStockphoto, Kryczka

Als je wilt uitbreiden naar nieuwe markten in het buitenland, maar niet goed weet waar je een competente en betrouwbare internationale partner kunt vinden, ben je bij Enterprise Europe Network aan het juiste adres.

Terapo, een bedrijf uit Midden-Slowakije, installeert elektrische apparatuur op locatie en assembleert printplaten (PCB’s). In Nederland ontwikkelt H&F Electronics hoogwaardige halffabrikaten en eindproducten, waaronder componenten voor de assemblage van printplaten.

Het Enterprise Europe Network (EEN) bracht deze twee innovatieve bedrijven samen. In april 2008 stond Terapo op een bedrijvenbeurs, georganiseerd door het EEN in samenwerking met NADSME, de Slowaakse overheidsorganisatie voor de ontwikkeling van kleine en middelgrote ondernemingen. Twee maanden later gingen Terapo en H&F Electronics een officieel partnerschap aan, waarbij het Nederlandse bedrijf Terapo printplaatonderdelen ging leveren.

“Samen met alle andere waardevolle diensten van het EEN helpt dit soort evenementen ondernemers uit alle sectoren hun horizon te verbreden,” zegt EEN-consultant Olga Nemethova. “We werkten al geruime tijd met Terapo en daarom wist de leiding dat zij bij ons terecht kan voor vragen met betrekking tot de groei van het bedrijf te maken.”

De directeur van Terapo, Libor Kevicky, is net zo positief: “Dankzij deze overeenkomst gaat het heel erg goed met onze PCB-tak.” En hij voegt eraan toe dat “de samenwerking beide partners sterker heeft gemaakt.”

  • Enterprise Europe Network - Going InternationalEnglish
  • National Agency for Development of Small and Medium-Sized Enterprises (NADSME)English
  • Terapo Englishslovenčina
  • H&F Electronics

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 03/01/2014 | Naar boven