Navigacijska pot

Prihod ekološke pridelave na Irsko s pomočjo mikroposojila

april 2013

Darren Grant, izvršni direktor podjetja Organic Supermarket © euronews 2013

Dostop do posojil je včasih še vedno glavna ovira za MSP, vendar to ne bi bilo potrebno! Irski podjetnik je namreč odkril, da rešitve vedno obstajajo, samo vedeti moraš, kje iskati.

Darren Grant se je leta 2008 odločil, da bo sledil svojim sanjam in ustanovil lastno podjetje z imenom Organic Supermarket v Dublinu, v katerem bi prodajal 100-odstotna ekološka živila. Kot številni drugi, ki so želeli ustanoviti MSP, je tudi on potreboval sredstva, in z nekaj osredotočenega raziskovanja ... zadetek!

Darren je odkril, da lahko pridobi do 25 000 EUR za novo podjetje z največ 10 zaposlenimi, in sicer iz sredstev, ki prek posrednikov prihajajo v Evropski investicijski sklad.

Zato se je obrnil na enega od teh posrednikov, irsko spletišče za mikrofinanciranje First Step, in pridobil 25 000 EUR za zagon podjetja. Danes Darrenova trgovina in spletno mesto žanjeta velik uspeh, med drugim je bilo to izbrano za najboljše spletno mesto malega podjetja na Irskem v letih 2010 in 2011.

„Spletno mesto je bilo najboljša naložba za podjetje. Dobiček, ki smo ga ustvarili po naložbi, pa je verjetno 25-krat večji od same naložbe,“ je pojasnil Darren. „Novo podjetje je s pomočjo mikrofinanciranja postalo konkurenčno velikim multinacionalkam na tem področju. Postali smo vodilno spletno mesto.“

Darren ima zdaj osem zaposlenih, svojo blagovno znamko je registriral po vsej Evropi in upa, da bo kmalu razširil svojo spletno dejavnost v Združeno kraljestvo. Ključ do uspeha je po njegovih besedah v tem, „da si lahko priskrbimo finančna sredstva za širitev, ohranimo dinamičnost in inovativnost našega spletnega mesta in širimo svoje izdelke po Evropi“.

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 29/04/2013 | Na vrh