Cale de navigare

Microcreditarea aduce creșterea ecologică în Irlanda

aprilie 2013

Darren Grant, director general al „The Organic Supermarket” © euronews 2013

Accesul la credite pentru IMM-uri se poate dovedi un obstacol major, însă nu trebuie să fie așa! După cum a descoperit deja un întreprinzător irlandez, există întotdeauna soluții; trebuie doar să știi unde să cauți.

În 2008, Darren Grant a decis să își urmeze visul și să își deschidă propria afacere, „The Organic Supermarket”, care oferă produse alimentare 100% ecologice în Dublin. Însă, la fel ca alte IMM-uri aflate la început de drum, avea nevoie de fonduri - pe care le-a și găsit, cu puțină cercetare bine direcționată!

Darren a descoperit că în calitate de firmă nou-înființată cu până la 10 angajați, poate accesa fonduri de până la € 25 000, bani alocați prin entități intermediare ale Fondului european de investiții.

Darren a contactat un astfel de intermediar, site-ul web irlandez de microfinanțare First-Step, și a obținut 25 000 € pentru a-și lansa afacerea. Azi, magazinul și site-ul de internet al lui Darren se bucură de un imens succes, câștigând inclusiv titlul de cel mai bun site al unei întreprinderi mici din Irlanda în 2010 și în 2011.

„Site-ul web a fost cea mai bună investiție pentru companie, iar randamentul investiției va fi, poate, de 25 de ori mai mare decât investiția efectivă,” a explicat Darren. „O întreprindere nou-înființată care a beneficiat de microfinanțare a concurat cu firme multinaționale importante în acest domeniu. Am devenit lideri în domeniul site-urilor”.

Darren are acum opt angajați, o marcă comercială înregistrată în întreaga Europă și speră să își extindă în curând activitatea și în Regatul Unit. După cum explică el însuși, cheia succesului său este „de a putea găsi finanțare pentru extindere, de a menține site-ul web dinamic și inovator și de a extinde prezența produselor noastre în Europa”.

  • Microcreditarea aduce creșterea ecologică - urmăriți înregistrarea videoEnglish
  • Consultați site-ul referitor la Finanțare
  • Europa ta - pentru întreprinzătorii din Europa

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 29/04/2013 | Începutul paginii