Navigációs útvonal

A mikrohitel „organikus növekedést” hoz Írországba

2013. április

Darren Grant, az Organic Supermarket cég ügyvezetője © euronews 2013

A hitelhez jutás még mindig nehézségeket okozhat a kkv-knak, ám nem szükségszerű, hogy ez így legyen! Amint azt egy ír vállalkozó felfedezte, mindig vannak megoldások, csak tudni kell, hogy hol keressük.

2008-ban Darren Grant elhatározta, hogy megvalósítja régi álmát és egy kizárólag bioélelmiszerek értékesítésével foglalkozó vállalkozást indít Dublinban Organic Supermarket néven. Ám mint sok induló kkv-nek, neki is finanszírozásra volt szüksége, amire némi kutatás után rá is bukkant.

Darren megtudta, hogy legfeljebb 10 munkavállalót foglalkoztató új vállalkozásként közvetítők révén akár 25 000 eurós hitelhez is juthat az Európai Beruházási Alapból.

Darren felvette a kapcsolatot egy ilyen közvetítővel, a First-Step nevű ír mikrofinanszírozással foglalkozó honlapon keresztül, és 25 000 eurós finanszírozáshoz jutott a vállalkozás beindításához. Mára Darren boltja és honlapja egyaránt nagy sikert futott be, utóbbi többek között elnyerte a legjobb írországi kisvállalkozási honlap díját 2010-ben és 2011-ben.

„A honlap a legjobb befektetés volt a cég számára, és a megtérülés talán 25-szöröse is lesz a befektetett összegnek" - magyarázta Darren. „Olyan mikrofinanszírozott kezdő vállalkozás vagyunk, amely multinacionális vállalatokkal versenyez ezen a területen. A honlap területén vezető helyre tettünk szert.”

Darrennek jelenleg nyolc alkalmazottja van, egész Európára kiterjedő bejegyzett védjegye, és reményei szerint hamarosan kiterjeszti internetes tevékenységét az Egyesült Királyságra is. Mint elmondta, sikerük kulcsa „finanszírozást szerezni a bővítéshez, dinamikus és innovatív honlapot működtetni, és megjelenni termékeinkkel Európa más részeinek piacain”.

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 29/04/2013 | Az oldal tetejére