Navigointipolku

Mikroluotolla lisää luomumyyntiä Irlantiin

Huhtikuu 2013

Darren Grant, The Organic Supermarket -yrityksen toimitusjohtaja © euronews 2013

Luoton saaminen voi vieläkin olla suuri este pk-yritykselle, mutta näin ei tarvitse olla! Kuten eräs irlantilainen yrittäjä huomasi, ratkaisuja on aina, on vain tiedettävä mistä etsiä.

Vuonna 2008 Darren Grant päätti toteuttaa unelmansa ja perustaa Dubliniin oman yrityksensä, luomusupermarketin The Organic Supermarket, jossa hän myy sataprosenttisesti luonnonmukaisia elintarvikkeita. Kuten monet aloittelevista pk-yrityksistä, hänkin tarvitsi rahoitusta, ja lyhyen oikein kohdennetun etsinnän jälkeen… bingo!

Darren selvitti, että enintään kymmenen henkilöä työllistävänä uutena yrityksenä hän voisi saada lainaa 25 000 euroa; rahat myönnettäisiin Euroopan investointirahastosta rahoituksen välittäjien kautta.

Darren otti yhteyttä tällaiseen välittäjään, irlantilaiseen mikrorahoitusverkkosivustoon nimeltä First-Step, ja onnistui saamaan 25 000 euroa yrityksensä perustamiseen. Nyt Darrenin myymälästä ja verkkosivustosta on tullut mieletön menestys: verkkosivusto oli muun muassa pienyritysten paras Irlannissa vuosina 2010 ja 2011.

”Verkkosivusto oli yrityksen paras investointi, ja siitä saamamme tuotto tulee olemaan ehkä 25 kertaa niin suuri kuin alkuperäinen investointi”, Darren selitti. ”Mikrorahoituksen avulla aloitettu yritys on kilpaillut alan suurten monikansallisten yritysten kanssa. Meistä on tullut johtava yritys verkkosivutoiminnassa.”

Darren työllistää nyt kahdeksan henkilöä, hänellä on rekisteröity tavaramerkki kaikkialla Euroopassa, ja hän toivoo pian laajentavansa verkkokauppansa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Darren kertoo, että hänen menestyksensä avaimia ovat ”laajentumiseen tarvittavan rahoituksen varmistaminen, verkkosivustomme pitäminen dynaamisena ja innovatiivisena ja tuotteidemme levittäminen Eurooppaan”.

 • Mikroluotolla lisää luomumyyntiä - katso videoEnglish
 • Tutustu Rahoitus-verkkosivustoon
 • Sinun Eurooppasi - yrittäminen Euroopassa

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 29/04/2013 | Sivun alkuun