Διαδρομή πλοήγησης

Μικροπίστωση φέρνει ανάπτυξη στον τομέα των βιολογικών προϊόντων στην Ιρλανδία

Απρίλιος 2013

Darren Grant, διευθύνων σύμβουλος του Organic Supermarket © euronews 2013

Η πρόσβαση σε χρηματοδότηση μπορεί ακόμη να αποδειχθεί σοβαρό εμπόδιο για μια ΜΜΕ. Αλλά δεν θα έπρεπε! Όπως διαπίστωσε ένας ιρλανδός επιχειρηματίας, πάντα υπάρχει λύση, αρκεί να ξέρεις πώς να την ψάξεις.

Το 2008, ο Darren Grant αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να αρχίσει τη δική του επιχείρηση, το Organic Supermarket, το οποίο βρίσκεται στο Δουβλίνο και εμπορεύεται 100% βιολογικά τρόφιμα. Ωστόσο, όπως πολλές ΜΜΕ στη φάση εκκίνησης, χρειαζόταν κεφάλαια. Με λίγη έρευνα στα σωστά σημεία… εύρηκα!

Ο Darren διαπίστωσε ότι μπορούσε, ως νέα επιχείρηση με μέχρι 10 υπαλλήλους, να λάβει έως €25 000, με τα χρήματα να χορηγούνται από ενδιάμεσους οργανισμούς για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Ο Darren επικοινώνησε με έναν τέτοιο ενδιάμεσο οργανισμό, τον ιρλανδικό ιστότοπο μικροπιστώσεων First-Step, και κατάφερε να λάβει €25 000 για να δημιουργήσει την επιχείρησή του. Σήμερα, το κατάστημα και ο δικτυακός τόπος του Darren γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, έχοντας στο ενεργητικό τους το βραβείο καλύτερου ιστοτόπου μικρής επιχείρησης στην Ιρλανδία για το 2010 και το 2011.

«Ο ιστότοπος αποτελούσε την καλύτερη επένδυση για την εταιρεία, και το κόστος έχει αποσβεσθεί πιθανόν ακόμη και 25 φορές», δηλώνει ο Darren. «Μια νεοσύστατη εταιρεία που δημιουργήθηκε με μικροπίστωση μπόρεσε σε αυτόν τον τομέα να ανταγωνιστεί μεγάλες πολυεθνικές. Γίναμε ηγέτες στον τομέα των ιστοτόπων.»

Ο Darren σήμερα απασχολεί οκτώ άτομα, διαθέτει κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα σε όλη την Ευρώπη και ελπίζει σύντομα να επεκτείνει τις διαδικτυακές του δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κλειδί της επιτυχίας του θεωρεί τη δυνατότητα εξασφάλισης κεφαλαίων για επέκταση, διατήρησης του δυναμισμού και της καινοτομίας του ιστοτόπου, και επέκτασης της κυκλοφορίας των προϊόντων του εντός της Ευρώπης.

  • Μικροπίστωση φέρνει ανάπτυξη στον τομέα των βιολογικών προϊόντων - παρακολουθήστε το βίντεοEnglish
  • Επισκεφθείτε τον ιστότοπο Χρηματοδότηση
  • Η Ευρώπη σου - το επιχειρείν στην Ευρώπη

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2013 | Αρχή σελίδας