Sti

Mikrokredit giver økologisk vækst i Irland

April 2013

Darren Grant, administrerende direktør i det økologiske supermarked © euronews 2013

Adgangen til kreditter for SMV´er kan stadig være et problem, men det behøver det ikke at være! Som en irsk iværksætter har bemærket, er der altid en løsning. Du skal bare vide, hvor du skal lede.

I 2008 besluttede Darren Grant at følge sin drøm og starte sin egen virksomhed, et økologisk supermarked, som forhandler 100% økologiske produkter i Dublin. Som så mange andre nyopstartede SMV´er havde han brug for finansiering og efter lidt målrettet research…bingo!

Darren fandt ud af, at han kunne få op til 25 000 EUR som nystartet virksomhed med op til 10 ansatte, et beløb som uddeles af formidlere for Den Europæiske Investeringsfond.

Darren tog kontakt til en af formidlerne, den irske hjemmeside om mikrofinansiering First-Step, og modtog 25 000 EUR til at opstarte sin virksomhed. I dag er Darrens forretning og internetside en stor succes, hvilket inkluderer prisen for bedste internetside i en lille virksomhed i Irland i 2010 og 2011.

“Hjemmesiden var den bedste investering for virksomheden og udbyttet vi fik på baggrund af finansieringen ligger på måske 25. gang det beløb vi investerede”, forklarer Darren ”en mikrofinansieret nyopstartet virksomhed har konkurreret med store multinationale virksomheder indenfor området. Vi har den bedste internetside”.

Darren har i dag otte ansatte, hans varemærke er registreret i hele Europa og han håber snart at kunne udvide sine onlineaktiviteter til også at omfatte det britiske marked. Nøglen til succes, forklarer han, “er at kunne finde finansiering og sikre vækst, sørge for at hjemmesiden forbliver dynamisk og innovativ og at kunne sælge vores produkter til hele Europa”.

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 29/04/2013 | Til toppen