Sökväg

Möjligheter i Malta ger irländsk ”positiv ekonom” anledning att vara positiv

September 2012

Susan Hayes

Trots att hon bara är i tjugoårsåldern har irländska Susan Hayes redan ett mycket gott anseende som ekonomisk rådgivare och föreläsare. Hon är VD för konsultfirman Hayes Culleton och är stolt över att kallas ”den positiva ekonomen”, ett namn hon fått tack vare sin optimism och sina insikter i hur man skapar värde trots den finansiella krisen. Tack vare ekonomiskt bistånd från EU har hon kunnat utöka sin verksamhet till Malta. 

Susan såg en möjlighet att marknadsföra sina konsulttjänster i Malta, där hon kände att hon som irländsk konsult, föreläsare och utbildare kunde bidra med specifika insikter. Samtidigt är det lättare sagt än gjort att arbeta som konsult i en annan del av Europa. 

Det var här som Enterprise Europe Network kom in. Nätverket, som finansieras av Europeiska kommissionen, består av nära 600 stödorganisationer för företag från fler än 50 länder som hjälper små och medelstora företag att fullt ut utnyttja möjligheterna både i och utanför Europa. Dublins handelskammare – som ingår i nätverket – var mer än glada att hjälpa Susan att skapa nya kontakter i Malta.

De nya kontakterna ledde till flera utbildningstillfällen och föredrag, däribland på Bank of Valletta, Maltas institut för revisorer och Maltas universitet. Hayes Culleton är nu en företagspartner till Finance Malta, och Susan kontaktas regelbundet av den maltesiska pressen för att ge sina åsikter i olika frågor.

Läs mer:

 • Ta reda på hur Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskikan öka värdet på ditt företag
 • Susan Hayes blogg – ”The Positive Economist”English

Alla framgångshistorier

Till början
Men vad är små och medelstora företag?

Nyheter

  Alla nyheterRSS

  Viktiga program för entreprenörer

  • Satsa internationellt med Enterprise Europe Network
  • Bli mentor för unga företagare med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Webbplatsen förvaltas av GD Inre marknaden, industri, entreprenörskap samt små och medelstora företag
  och finansieras genom ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation (CIP).

  Senaste uppdatering: 25/02/2014 | Till början