Navigacijska pot

Priložnosti na Malti omogočajo irski „pozitivni ekonomistki“, da razmišlja pozitivno

September 2012

Susan Hayes

Susan Hayes z Irske si je že sredi svojih dvajsetih let zgradila izjemen sloves kot finančna svetovalka in motivatorka. Je direktorica družbe za svetovanje Hayes Culleton in ponosna, ker jo zaradi njenega optimizma in zamisli, kako kljub finančni krizi ustvariti vrednost, kličejo „pozitivna ekonomistka“. S pomočjo EU je lahko svoje poslovanje razširila tudi na Malto. 

Susan je opazila priložnost za razširitev svojih svetovalnih storitev na Malto, kjer bi lahko predstavila posebne zamisli kot svetovalka, govornica in mentorica z irskimi izkušnjami. Vendar pa je delo svetovalca na drugi strani Evrope precej težje, kot bi si sprva mislili. 

Tu pa je vskočila mreža Enterprise Europe Network. Mreža, ki jo financira Evropska komisija, povezuje skoraj 600 organizacij za podporo podjetjem iz več kot 50 držav, da bi pomagale MSP v celoti izkoristiti priložnosti tako v Evropi kot zunaj nje. Gospodarska zbornica iz Dublina – članica mreže – je z velikim zadovoljstvom ponudila pomoč Susan, ki je želela navezati nove stike na Malti.

Prek teh novih stikov se je udeležila več usposabljanj in nastopila tudi kot govornica, povabila pa je med drugim prejela od Banke Valletta, malteškega Inštituta računovodij in Univerze na Malti. Družba Hayes Culleton je danes povezana družba družbe Finance Malta, Susan pa redno prejema vabila, da predstavi svoje mnenje v malteškem tisku.

Več o tem:

 • Izvedite, kako lahko Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskidoda vrednost vašemu podjetju
 • Blog Susan Hayes – ‘The Positive Economist’English

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 25/02/2014 | Na vrh