Kruimelpad

Opportuniteiten in Malta geven Ierse „positieve econoom” redenen om positief te zijn

September 2012

Susan Hayes

De Ierse Susan Hayes is nog maar halverwege de twintig, maar heeft al een indrukwekkende reputatie opgebouwd als financieel consultant en motiverende spreker. Als algemeen directeur van het adviesbureau Hayes Culleton gaat ze prat op haar bijnaam „positieve econoom”, die ze dankt aan haar optimisme en haar inzichten in het creëren van waarde ondanks de financiële crisis. Dankzij EU-steun heeft ze nu ook voet aan de grond gekregen in Malta.

Susan zag een kans om haar consultancydiensten aan de man te brengen in Malta, want ze voelde aan dat ze daar als consultant, spreker en trainer met een Ierse opleiding specifieke inzichten kon bieden. Aan de andere kant van Europa aan de slag gaan als consultant was echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Op dat gebied was het Enterprise Europe Network dan ook een grote hulp. Het netwerk, gefinancierd door de Europese Commissie, brengt bijna 600 bedrijfsondersteunende organisaties uit meer dan 50 landen samen om mkb’s/kmo’s te helpen kansen in Europa en daarbuiten ten volle te benutten. De kamer van koophandel van Dublin, die deel uitmaakt van het netwerk, hielp Susan maar wat graag met haar ambitie om nieuwe contacten te leggen in Malta.

De nieuwe contacten hebben geleid tot verschillende opleidingssessies en voordrachten, onder andere bij de Bank of Valletta, het Malta Institute of Accountants en de universiteit van Malta. Hayes Culleton is nu verbonden aan Finance Malta en Susan wordt geregeld uitgenodigd om haar mening te geven in de Maltese pers.

Meer weten:

  • Ontdek hoe het Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskitoegevoegde waarde kan opleveren voor uw bedrijf
  • Blog van Susan Hayes – The Positive EconomistEnglish

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 25/02/2014 | Naar boven