Διαδρομή πλοήγησης

Ιρλανδή «θετική οικονομολόγος» διαβλέπει θετικές προοπτικές στη Μάλτα

Σεπτέμβριος 2012

Σούζαν Χέις

Μόλις στα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής της, η ιρλανδή Σούζαν Χέις έχει ήδη δημιουργήσει εντυπωσιακή φήμη ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και ομιλήτρια παρακίνησης. Είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών Hayes Culleton και δηλώνει υπερήφανη που την αποκαλούν «θετική οικονομολόγο» για την αισιοδοξία της, καθώς και τις διορατικές απόψεις της για την παραγωγή αξίας μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Με τη βοήθεια της ΕΕ κατάφερε να επεκτείνει την επιχείρησή της στη Μάλτα.

Η Σούζαν εντόπισε μια ευκαιρία για να προωθήσει τις υπηρεσίες παροχής συμβουλών της στη Μάλτα, όπου διαισθάνθηκε ότι θα μπορούσε να προσφέρει κατάλληλες προτάσεις ως σύμβουλος, ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευμένη στην Ιρλανδία. Εντούτοις, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην άλλη άκρη της Ευρώπης είναι πιο εύκολη στα λόγια παρά στην πράξη.

Σε αυτό το σημείο εμφανίστηκε το Enterprise Europe Network. Το δίκτυο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώνει σχεδόν 600 οργανισμούς στήριξης επιχειρήσεων από περισσότερες από 50 χώρες, προκειμένου να βοηθήσει τις ΜΜΕ να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εξωτερικό. Το εμπορικό επιμελητήριο του Δουβλίνου –μέλος του δικτύου– ήταν ασφαλώς πρόθυμο να βοηθήσει τη Σούζαν να πραγματώσει τη φιλοδοξία της να δημιουργήσει νέες επαφές στη Μάλτα.

Οι νέες επαφές απέφεραν πολλές εκδηλώσεις κατάρτισης και συμφωνίες για ομιλίες, μεταξύ άλλων στην Τράπεζα της Βαλέτας, το Ινστιτούτο Λογιστών Μάλτας και το Πανεπιστήμιο Μάλτας. Η Hayes Culleton είναι πλέον θυγατρική της Finance Malta και η Σούζαν προσκαλείται τακτικά να εκθέσει τις απόψεις της στον μαλτέζικο Τύπο.

Για να μάθετε περισσότερα:

  • Μάθετε πώς το Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski μπορεί να προσθέσει αξία στην επιχείρησή σας
  • Το ιστολόγιο της Σούζαν Χέις – «The Positive Economist»English

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2014 | Αρχή σελίδας