Навигационна пътека

Позитивни възможности в Малта за ирландския „позитивен икономист”

септември 2012 г.

Сюзън Хейс

На възраст само двадесет и няколко години, Сюзън Хейс от Ирландия вече е изградила впечатляваща репутация на финансов консултант и мотивационен оратор. Горда да бъде наречена „позитивният икономист” заради своя оптимизъм и проницателност относно начините за генериране на стойност въпреки финансовата криза, тя е управителен директор на консултантската фирма „Hayes Culleton”. С помощта на ЕС тя успява да развие своята дейност в Малта.

Сюзън забелязва възможност за разширяване на своите консултантски услуги в Малта, където счита, че ще може да предостави особено полезни съвети като консултант с ирландско образование, оратор и лектор. Да работиш като консултант в другия край на Европа, обаче, е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Тук Enterprise Europe Network изиграва своята роля. Мрежата, финансирана от Европейската комисия, обединява близо 600 организации за подкрепа на предприятията от над 50 държави, за да помогне на малките и средните предприятия да се възползват от всички възможности в Европа и извън нея. Дъблинската търговска камара – член на мрежата – проявява желание да помогне на Сюзън да създаде нови контакти в Малта.

Новите контакти довеждат до няколко обучителни мероприятия и ораторски сесии, включващи Банката на Валета, Малтийския институт на счетоводителите и Университета на Малта. „Hayes Culleton” сега е корпоративен сътрудник на „Finance Malta”, а Сюзън редовно получава покани за изказване на становище в малтийската преса.

Научете повече:

  • Открийте как Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski може да подпомогне бизнеса ви
  • Блог на Сюзън Хейс – „The Positive Economist”English

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 25/02/2014 | Начало на страницата