Sökväg

Risktagande från labbet till marknaden

Oktober 2012

  Växt som undersöks i ett laboratorium © iStockphoto - Nicolas Loran

Ett danskt nystartat företag har just lanserat sin första produkt på marknaden för näringstillskott. Detta mycket stora steg blev möjligt tack vare ekonomiskt stöd från Europeiska unionen.

Eftersom det krävs en enorm investering i utvecklingsfasen är det inte lätt att ta sig in på marknaden för livsmedelstillskott. Det danska småföretaget Fluxome lyckades ta språnget – företagets första produkt håller för närvarande på att utvärderas inför en lansering i USA. Kosttillskottet som kombinerar naturliga ingredienser och kontrollerade produktionsprocesser kan användas för att förbättra hjärt- och kärlhälsan.

För att ta denna produkt från laboratoriet till marknaden tillhandhöll EU finansiering via Europeiska investeringsfonden. Sammanlagt har 23 miljoner euro ställts till förfogande som riskkapital under de tio senaste åren för att hjälpa företaget att ta sig igenom den kritiska etableringsfasen. Den innovativa finansieringstypen visade sig framgångsrik för att ta Fluxome till nästa nivå. ”Man behöver pengar och en bra idé för att ta sig ända fram”, förklarar Jarne Elleholm, Fluxomes ordförande. ”Det förutan skulle vi inte ha kunnat skapa det företag som idag med framgång har lanserat sin första produkt.”

Nästa steg kommer att vara att skaffa sig 14 miljoner euro till i riskkapital för att expandera ytterligare. Flera andra produkter är redan på gång.

 • Fluxomes framgångshistoria – se videonDeutschEnglishespañolfrançaisitalianoportuguês
 • Kapital för småföretag – en handledning från Europeiska investeringsfondenEnglish
 • Kontakta er närmaste företrädare för nätverket Enterprise EuropeDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski, för att få hjälp att internationalisera er verksamhet eller skaffa EU-finansiering.
 • Fluxomes webbplatsEnglish

Alla framgångshistorier

Till början
Men vad är små och medelstora företag?

Nyheter

  Alla nyheterRSS

  Viktiga program för entreprenörer

  • Satsa internationellt med Enterprise Europe Network
  • Bli mentor för unga företagare med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Webbplatsen förvaltas av GD Inre marknaden, industri, entreprenörskap samt små och medelstora företag
  och finansieras genom ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation (CIP).

  Senaste uppdatering: 25/02/2014 | Till början