Navigacijska pot

Iz laboratorija na trg

Oktober 2012

  V laboratoriju preučujejo rastlino © iStockphoto - Nicolas Loran

Novoustanovljeno dansko podjetje je pravkar začelo tržiti svoj prvi izdelek na trgu prehranskih dopolnil. Ta velik korak je omogočila finančna podpora Evropske unije.

Zaradi velikih investicijskih potreb v razvojni fazi prodor na trg prehranskih dopolnil ni preprost korak. Danskemu malemu podjetju Fluxome je skok uspel: njihov prvi izdelek se ocenjuje za vstop na ameriški trg. Prehranska dopolnila, ki združujejo naravne sestavine in nadzorovane proizvodne postopke, bi lahko uporabljali za izboljšanje zdravja srca in ožilja.

Da bi izdelek lahko prišel iz laboratorija na trg, je EU omogočila financiranje prek Evropskega investicijskega sklada. V zadnjih 10 letih so zagotovili skupno 23 milijonov EUR tveganega kapitala, da bi podjetju pomagali v tej bistveni začetni fazi. Inovativen način financiranja se je izkazal za uspešnega in omogočil, da je Fluxome prišel v naslednjo stopnjo. „Za celotno izvedbo je poleg dobre ideje potreben denar,“ razlaga Jarne Elleholm, direktor podjetja Fluxome. „Brez tega ne bi mogli ustvariti podjetja, ki se je danes dokazalo s tem, ko je poslalo na trg svoj prvi izdelek.“

Naslednji korak bo, da si zagotovijo nadaljnjih 14 milijonov EUR tveganega kapitala in se razširijo še naprej. V pripravi so že številni drugi izdelki.

 • Zgodba o uspehu podjetja Fluxome – ogled videoposnetkaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianoportuguês
 • Kapital za mala podjetja – vodnik Evropskega investicijskega skladaEnglish
 • Za pomoč pri razširitvi poslovanja v mednarodne vode ali za pridobivanje sredstev EU, se obrnite na svojega najbližjega predstavnika mreže Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
 • Spletna stran podjetja FluxomeEnglish

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 25/02/2014 | Na vrh